A hétvégén dőlhet el a kiesők sorsa az OTP Bank Ligában

A labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójában kiemelkedik a második helyezett Paks és a harmadik Fehérvár szombati összecsapása, mely során a hétvége folyamán akár mindkét kieső hely sorsa is eldőlhet.

A bajnokságban hosszú ideig élen álló Paks csapata az elmúlt hetekben formáját vesztette, és március 3-a óta nem sikerült győzelmet aratnia, míg a Fehérvár a legutóbbi három fordulóban szerzett hét pontjával közelítette meg őket. A szombati mérkőzés így nagy tétet hordoz: a Fehérvár győzelmével egy pontnyira zárkózhat a Paksra, míg a paksiak sikerével az ezüstérem felé tehetnek egy lépést.

A Paks hazai pályán erős teljesítményt nyújt, és a csapatot Vécsei Bálint, a válogatott középpályás érkezése is erősíti, aki a hétvégi rangadón már pályára léphet.

A kiesés elkerüléséért folyó küzdelemben a Mezőkövesd és a Kisvárda helyzete is kritikus. Amennyiben a kieső helyen álló két csapat vereséget szenved, és az előttük álló Újpest, Kecskemét, valamint a Zalaegerszeg győz, az NB II-be való kiesésük öt fordulóval a bajnokság vége előtt biztossá válhat. A Mezőkövesd akkor is búcsúzhat, ha veszít, az Újpest és a Kecskemét nyer, a ZTE pedig pontot szerez.

A Kisvárda az Újpestet fogadja szombaton, míg a Mezőkövesd a Puskás Akadémiával mérkőzik meg. A Kecskemét és a Zalaegerszeg számára is nehéz hétvége áll előtt, hiszen előbbi Debrecenbe látogat, utóbbi pedig a Ferencvárost fogadja.

Az FTC, amely az idei szezonban már 28 pontot gyűjtött, még nem biztosíthatja be a bajnoki címét a hétvégén, de egy győzelemmel jelentősen közelebb kerülhetne a cím megszerzéséhez.

OTP Bank Liga, 28. forduló

szombat:

  • Kisvárda Master Good–Újpest FC 14.30
  • Debreceni VSC–Kecskeméti TE 17.00
  • Paksi FC–Fehérvár FC 19.30

vasárnap:

  • MTK Budapest–Diósgyőri VTK 14.00
  • Zalaegerszegi TE FC–Ferencvárosi TC 16.30
  • Mezőkövesd Zsóry FC–Puskás Akadémia FC 18.45