A Momentum cáfolja, hogy ők szivárogtatták ki az MKKP hangfelvételét

A Momentum Mozgalom visszautasítja azokat az állításokat, amelyek szerint a párt állhat az MKKP egyik online gyűléséről kiszivárgott hangfelvétel mögött. A Magyar Kétfarkú Kutya Párt igazgatója, Nagy Dávid az ATV Start műsorában beszélt a felvételről, amelyen a párt belső vitái hallhatók.

Az MKKP újpesti polgármesterejelöltje, Nagy Dávid az ATV Start csütörtök reggeli műsorában nyilatkozott arról a hangfelvételről, amely egy 2021-es online gyűlésről szivárgott ki. Nagy szerint már fél éve tudnak a felvétel létezéséről, és azt állította, hogy momentumos emberekkel is megosztották ezt az információt. A politikus úgy véli, nem etikus hangfelvételt közzétenni, különösen nem egy "megszűnés szélén lévő pártnak" .

A Momentumnak feltett kérdésekre Varsányi Áron, a párt szóvivője reagált, kijelentve, hogy a hangfelvétel nem tőlük származik.

Nagy Dávid az ATV műsorában arról is beszélt, hogy a három évvel ezelőtti ügyben nem vontak felelősségre senkit, de a párt pénzügyi problémái miatt bírságot kaptak, amelyet már rendeztek, és jelenleg minden rendben van a pénzügyekkel.

A Hvg360-hoz eljutott hangfelvételeken a párt belső vitái hallhatók, amelyek során szó esik hiányos dokumentációról és eltűnt pénzösszegekről. A felvételek alapján nem egyértelmű, hogy taggyűlésről vagy informális beszélgetésről van-e szó, mivel a hangnem túl laza egy gyűléshez, de túl komoly egy sima beszélgetéshez. Az MKKP vezetése ezzel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy a taggyűlés és a pénzügyi hiány kezelésének megbeszélése összemosódott.

Az MKKP kedden kiadott közleményében tisztázta az elhangzottakat, miszerint 2019-ben 150, 2022-ben pedig 250 millió forint kampánytámogatást osztottak ki pályázatok útján különböző fejlesztésekre. A párt elismerte, hogy a gyors pályázatlebonyolítás során előfordultak hibák, például rossz számlák vagy áfa hiánya, ami hiányosságokhoz vezetett. Az Állami Számvevőszék 2023-ban 11,2 millió forintra büntette a pártot, amit meg is fizettek.

A hangfelvétel kiszivárogatójával kapcsolatban az MKKP közleményében azt írták, hogy a felvétel a Momentumhoz került, és Hajnal Miklós erőltette, hogy a sajtó lehozza, ezzel próbálva megnyerni a Hegyvidéki előválasztást, mivel nem találtak oda megfelelő jelöltet. A Telex megkereste a Momentumot, akik szűkszavúan közölték, hogy nem ők szivárogtatták ki a hangfelvételt.