Újpesti diadal a vízilabdában: az UVSE bajnoki címet szerzett

Az Újpesti Vízilabda Sport Egyesület (UVSE) női csapata egy év szünet után ismét magyar bajnok lett a vízilabdában. A csapat fiatal tagjai közül sokan érettségiznek, mégis sikerült a csúcsra érniük.

Az UVSE vezetőedzője, Benczur Márton a szezon értékelésekor kiemelte a klub vezetőségének és a szakmai stábnak a munkáját, valamint Áts Bertalan szerepét, aki a női szakág lelke. A vezetőedző szerint a csapat minden meccsét megnyerte tavasszal, ami elképesztő teljesítmény.

A szerda esti, 11–10-re megnyert mérkőzésről Benczur Márton elmondta, hogy a második félidőben elvesztették a kontrollt, de a csapat lelkileg erős volt, és három kihagyott büntető ellenére is győzni tudtak.

Hajdú Kata, a mezőny legjobbja, aki a döntő két mérkőzésén összesen hat gólt lőtt, arról beszélt, hogy a csapat koncentrált maradt az érettségizők ellenére is. Humorral fűszerezve beszélt arról, hogy a második félidőben szétestek, de végül sikerült a győzelem.

Faragó Kamilla, a döntő egyik hőse, a nehéz szezonról és a döntő mérkőzésről beszélt. Elmondása szerint a csapat kényelmesedett bele az eredménybe, de végül megérdemelten győztek.

Magyari Alda, az UVSE és a magyar válogatott első számú kapusa, aki az első félidőben remekül védett, a csapatmunkát emelte ki. A kapus szerint a csapat minden tagja megtette a magáét, és most két hét pihenő után kezdődik az olimpiai felkészülés.

Gerendás György, az FTC visszavonuló edzője szerint a csapatban megvan a vízilabda, de a görcsösséget kell legyőzniük. A hetven éves edző büszke arra, hogy ő honosította meg a Fradiban a női vízilabdát, és reméli, hogy a szakág sikeres lesz a jövőben.

A leköszönő edző végül a bírói ítéletek különbségéről beszélt, hangsúlyozva, hogy a szerdai meccsen helyes döntés született, de ugyanez az ítélet kellett volna, hogy legyen az első meccsen is.