Rúzsa Magdi: „Ez így tovább nem mehet”

Rúzsa Magdi őszintén beszélt hármas ikrei nevelésének kihívásairól és a büntetés, jutalmazás nehézségeiről egy frissen feltöltött YouTube videóban.

A népszerű énekesnő, Rúzsa Magdolna egy új epizóddal jelentkezett gyermekneveléssel foglalkozó videósorozatában, ahol dr. Sipos Lilla gyermeknevelési tanácsadóval tárgyalta a büntetés és jutalmazás témáját. A cél az volt, hogy hasznos tanácsokat adjon más szülőknek. Rúzsa Magdi elárulta, hogy bár szeretetteljesen neveli Lujza, Keve és Zalán ikreit, akik nemrég töltötték be a két évet, néha mégis nehézségekbe ütközik, mivel a gyerekek eltérő személyiségei miatt nem könnyű olyan programot találni, ami mindhármójukat leköti.

Az énekesnő beszámolt egy olyan esetről is, amikor a családi meseolvasás során Keve folyamatosan zavarta a többieket, ami miatt úgy döntött, hogy elkülöníti őt. Azonban rájött, hogy ez nem megoldás, hiszen a gyermek tekintetében nagy félelmet látott, ezért végül nem hagyta egyedül, hanem magához vonta és elmagyarázta neki, hogy miért szomorú. Rúzsa Magdi úgy érezte, hogy a büntetés, miszerint Keve nem nézheti a mesét, így is érvényesült, de fontos volt számára, hogy a biztonságérzetet megőrizze.

Az énekesnő hangsúlyozta, hogy nem szeretné gyermekei szárnyait letörni, de néha szükséges a rend fenntartása érdekében, még ha ez időnként nehéz döntéseket is igényel.