Egy csomó finom íz: étvágygerjesztő sauvignon blanc a Balcsiról

Két kiváló balatoni sauvignon blanc bort ajánlunk a tavasz beköszöntével, amelyek a balatonboglári Bujdosó család munkáját dicsérik.

A Bujdosó család borai ismertek eredeti megközelítésükről, és a most bemutatott "Csomó" nevű sauvignon blanc sem kivétel. A név a vitorlázásban használt csomókra utal, amelyek nélkülözhetetlenek a sportágban, akárcsak a jó bor a gasztronómiában.

Az érzéki, zöldfűszeres-herbális jegyekkel bíró bor, amelyet pézsmás, intenzív és szexi vonások jellemeznek, a hagyományos bodzás-citrusos-fehér húsú gyümölcsös aromák fölé emelkedik. A bor világos aranysárga színű, ananászos-egreses ízvilágú, és kiválóan kiegyensúlyozott, így tökéletes választás lehet kecskesajtos, sajtos tésztás vagy spárgás ételek mellé.

A sauvignon blanc változatos fajta, amely a hétköznapi, bodzás-macskás ízektől az érlelt, gazdagabb verziókig számos arcát megmutatja. A Bujdosó család "Csomó" sauvignon blanc-ja az utóbbihoz áll közelebb, könnyed, mégis szellemes karakterével és intenzív, érzéki illatával emelkedik ki a megszokott sauvignonok közül.

BUJDOSÓ CSOMÓ SAUVIGNON BLANC 2023 1800 Ft, 88 pt

Fontos megjegyezni, hogy a Bujdosó család pincészete a Balatonboglár térségében található, ahol nemrégiben egy súlyos közlekedési baleset történt. Az M7-es autópálya 141-es kilométerénél összeütközött nyolc gépjármű, ami miatt a sztráda Budapestre vezető szakaszát le kellett zárni. A balesetről több videó is felkerült az internetre, amelyek különböző nézőpontokból mutatják be az eseményeket, köztük egy új hátsó-kamerafelvétel is, mely egy eddig még nem látott perspektívából tárja elénk a történteket. A helyszínre több mentőegységet és két mentőhelikoptert is riasztottak, és végül két embert vittek könnyebb sérülésekkel kórházba. A baleset nem befolyásolta a pincészet működését, így a Bujdosó család továbbra is várja a borok szerelmeseit.