Szalai Ádám jóvátételt fizetne, az ügyészség nem emel vádat

Szalai Ádám, a magyar válogatott korábbi csapatkapitánya, jóvátételt fizetne az általa megvert áldozatnak, és így nem emelnek ellene vádat a 2022. decemberi verekedési ügyben.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség hat hónapra felfüggesztette a büntetőeljárást, és közvetítői eljárásra utalta az ügyet. Amennyiben Szalai Ádám az áldozat által elfogadott módon és mértékben jóváteszi a bűncselekményt, a büntetőeljárást megszüntetik vele szemben.

Szalai 2022. december 29-én Budapesten egy verekedésbe keveredett, ahol mellkason rúgott egy fiatal férfit, állítása szerint testvére védelmében. A támadást követően először jogos védelemre hivatkozott, de később elismerte a bűnösségét.

A volt profi labdarúgó, aki tavaly júniusban vonult vissza, kezdetben garázdasággal és könnyű testi sértéssel volt gyanúsítva, de a rendőrség később súlyosbította a bűncselekmény minősítését.

Szalai Ádám jelenleg a sportért felelős államtitkárság alá tartozó Labdarúgó Módszertani Központnál képzési és szakmai tanácsadóként tevékenykedik, miután tavaly júliusban kormányzati megbízást kapott.