Németh Lajos szerint a hétvégén megérkezik a nyár

A változékony időjárás után Németh Lajos meteorológus előrejelzése szerint a hétvégén akár 30 fok is lehet. A húsvéti időjárás szélsőségei után a frontérzékenyeknek továbbra is nehéz időszak jöhet.

Az elmúlt napokban az időjárás szeszélyessége miatt volt részünk melegben és hidegben egyaránt. Németh Lajos, a meteorológia veteránja a Borsnak nyilatkozva elmondta, hogy a húsvéti ünnepek alatt történelmi időjárási szélsőségeket tapasztalhattunk. Április elsején hőségnapot regisztráltak, míg másnap a Kékestetőn és Bánkúton hózápor zavarta meg a tavaszi időt.

A hidegfrontot követően szerdán és csütörtökön egy melegfront érkezésével ismét jobbra fordul az idő. Németh Lajos szerint április első hétvégéjén a hőmérséklet elérheti a 28 fokot, helyenként pedig akár a 30 fokot is.

A meteorológus kiemelte, hogy a hétvégén nyárias időre számíthatunk, de a hónap második felében esetleges fagyokról még nincs információ. Németh Lajos emlékeztetett, hogy 2017-ben április közepén még jelentős hómennyiség hullott a hegyekben, így a jelenlegi előrejelzés mellett is bármi megtörténhet.

A hétvége így ideális lehet a kirándulásokra, és a bátrabbak akár a 13-14 fokos Balatonban vagy Velencei-tóban is megmártózhatnak. Azonban a frontérzékenyeknek ez az időszak továbbra is megpróbáltatásokat hozhat.