Taylor Swift pokollá tette egy fiatal lány életét

Hiába írná alá már ebben a percben szó nélkül milliónyi ember, hogy Taylor Swift amerikai énekesnő névrokona lehessen, az ezzel járó figyelem ellenére temérdek árnyoldala lehet annak, ha valaki egy híresség nevét viseli. Mindezt a saját bőrén tapasztalhatta meg a skót Taylor Swift, akinek az előadó sikerével valódi pokollá váltak a hétköznapjai.

Ahogyan a családját, a szüleit és a testvéreit, úgy a születése pillanatában még azt sem változtathatja meg az ember, hogy milyen név szerepeljen az anyakönyvi kivonatában. Sokan ezt a későbbiekben sem firtatják, azonban akik mégis a változtatás mellett döntenek, ők is inkább már csak felnőtt fejjel állnak neki a koránt sem egyszerű procedúrának.

Pedig egyesek valóban megszenvedik azokat a neveket, amiket a szüleik választottak nekik. Ráadásul a gyerekek amellett, hogy a legtöbb esetben rendkívül őszinték, nagyon kegyetlenek is tudnak lenni. Ennek ellenére temérdek névrokon létezik a világon, akik azonos család- és keresztnévvel látták meg a napvilágot.

Bizonyos esetekben ennek az előnyeit is ki lehet használni, azonban sokkal gyakrabban fordul elő az, hogy valakinek mindez teljesen felforgatja az életét.

„A poklok poklát éltem át a nevem miatt”

A skóciai Newarthill településén élő, 19 éves Taylor Swift híres névrokona miatt állítása szerint a poklok poklát élte meg. Személyi igazolványát hosszasan elemezték az iskolában, de a taxisofőrök, futárok és a határőrök is állandóan megkérdőjelezték neve valódiságát.

Swift emiatt már az összes személyi okmányát magánál hordja, bárhova is megy. Bár jócskán meggyűlt a baja a nevével, annak ellenére is szereti és elfogadja.

A poklok poklát éltem át a nevem miatt. Általában az embereknek csak néhány dologhoz kell az igazolványukat felmutatniuk, nekem viszont tényleg szinte mindenhez. Senki sem hisz nekem – mondta a lány a The Scottish Sun-nak.

Nem szándékosan babráltak ki vele

A skót Taylor Swift szülei esetében azonban erről szó sem volt, ugyanis kislányuk még azelőtt született, és lett anyakönyvezve, mielőtt az amerikai énekesnő befutott volna. Swift szülei, Mairi Rice és Peter Swift egyaránt 43 évesek.

Amint megláttuk a lányunkat, úgy nézett ki, mint egy Taylor, nagyon bújós mégis pezsgő volt. Valami volt a jellemében ami miatt csak ezt tudtuk neki elképzelni – magyarázta a lány édesanyja a névválasztás körülményeit.

Minden jószándékuk ellenére néhány évvel később kicsit elbizonytalanodtak, amikor az amerikai Taylor Swift berobbant a zenecsatornák kínálatába. A fiatal lány csak jóval később, 12 éves korában, a Taylor High School padsoraiban jött rá arra, hogy a neve koránt sem hétköznapi.

Néhány vita során azt kaptam, hogy: »Kuss, a neved Taylor Swift«. Vannak, akik nem szeretik őt, de én igen – mesélte.

A munkakeresés és a piálás is nehezebb

A skót Taylor Swiftnek nem csak a nyaralásai során kell szinte azonnal külön sorba állnia az útlevél ellenőrzésekor, de a munkakeresést illetően is jócskán megnehezíti a dolgát a különleges név. Emiatt hadilábon áll a munkakereséssel. Olyannyira, hogy a repterek mellett a bárokban és a kávézókban sem meri kiejteni a nevét.