Magyar Péter szerint Rogán Antal és a „suttogó propaganda” azt terjeszti róla, hogy többször megverte gyerekei anyját, és rendőrt kellett hívni hozzá, de ezek a vádak „totálisan abszurdak és minden valóságalapot nélkülöznek.”

Hallod-e te Rogán Antal?! Tényleg azt gondolod, hogy ha a suttogó propaganda azt terjeszti, hogy többször megvertem a gyermekeim anyját és többször rendőrt kellett hívni hozzánk, akkor ezzel eltántorítasz minket attól, hogy tégláról téglára visszavegyük a hazánkat?

– írta ki Facebookjára Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter volt férje, aki részletesen kifejti, hogyan jutott a tudomására mindez: két hete megkereste őt egy online hírportál oknyomozó újságírója azzal, hogy beszélni szeretne vele egy titkos, betárazott rendőri jelentésről, ami egy 2020. december 29-i családi vitájuk után készült. Magyar Péter már korábban említette, hogy a hatalom nyomás alá akarta helyezni az első különköltözésükkor, és most kiderült, hogy ehhez ezt az eddig általa nem ismert tartalmú, titkosított rendőri jelentést is felhasználták.

Egy szimpla családi vitánkat valótlan állításokkal sikerült izzadtságszagúan úgy kiszínezni, hogy a jelentés azt sejtesse, hogy én erőszakosan léptem fel a feleségemmel és az akkor őt védő állami testőrökkel szemben. A valóság persze egészen más volt

– állítja a posztban, amely szerint pusztán arról volt szó, hogy egy veszekedés után a felesége bejelentette: elviszi a közös gyerekeiket, amibe Magyar nem akart beleegyezni, a miniszterasszony testőrei viszont megakadályoztak abban, hogy a gyermekeihez odamenjen.

Én ezzel az esettel akkor nem álltam a nyilvánosság elé, éppen a gyermekeink védelme érdekében. A kapcsolatunk rendezése után többször kértem a volt feleségemet, hogy megismerhessem a titkosított jelentést, ami tudomásom szerint a belügyminiszter és a miniszterelnök asztalán is járt. Mindig elutasítást kaptam

– áll a bejegyzésben.

Magyar azt írja, az állítások valótlanságát az is bizonyítja, hogy amennyiben valóban történt volna bántalmazás, akkor a „a testőröknek és az érintett kormánytagoknak hivatalból feljelentést kellett volna tenniük”. Ilyen azonban egyszer sem történt, hivatalos eljárás sosem indult ellene.

Magyar szerint ezzel ugyanis a cél csak az volt, hogy ő „fogható legyen”, ahogy mindenki a rendszerben.

Szerinte az a minimum, hogy „ilyen esetben a rendőri vezetők azonnali nyilvános vizsgálatot rendelnek el annak kiderítésére, hogy ki és milyen célból, kinek az utasítására adta át a szenzitív személyes információkat, és rengeteg valótlanságot tartalmazó hivatalos iratot az újságírónak.”

Hozzáteszi, ha kiderül, hogy ez az irat valóban a rendőrségtől került ki, akkor az országos rendőrfőkapitánynak kell vállalni a felelősséget, és le kell mondania. A politikai felelősséget pedig a belügyminiszternek, akinek szintén távoznia kell a posztjáról.

Magyar Péter a bejegyzésben arra utal: ismeri a hatalom működését, mindenre fel van készülve.

A legmocskosabb eszközök bevetése csupán annak a visszaigazolása, hogy a hatalom valóban tart tőlem és valóban oda ütök, ahol az a legjobban fáj nekik.

Állítása szerint ez egy bizonyos határig ütésállóvá teszi, de mint írja, ez a bizonyos határ a családja.

A volt feleségem mindig a három gyerekem anyja lesz és ezért a családom része marad. Ha azzal vádolnak (persze nem nyíltan, csak aljasul, arc nélkül sejtetve, hiszen a vád hamis, nem igaz), hogy én őt valaha is bántottam, azzal nemcsak engem támadnak vagy a közös múltunkat gyalázzák meg, hanem őt is bántják, megalázó helyzetbe hozzák.

Magyar szerint ami ennél is súlyosabb, hogy a három kiskorú gyermekükről is szó van, akiket bármi áron megvéd.

Ha rajtuk keresztül támadnak, az olyasmi, amit sosem fogok büntetlenül hagyni.

Magyar Péter bejegyzése után egy órával Varga Judit egy kapcsolati erőszakról szóló kisfilmet posztolt. A volt igazságügyi miniszter az Ökomenikus Segélyszervezet Elfelejtett tejföl című rövidfilmjét osztotta meg, amelyben Balsai Móni és Thuróczy Szabolcs szerepel. A poszthoz egyetlen mondatot fűzött: mindig van kiút.

Varga azóta nem nyilvánult meg a közösségi médiában, miután a kegyelmi botrány hatására lemondott országgyűlési képviselői mandátumáról. Bejegyzésére Magyar szinte azonnal válaszolt: azt írta, hogy rossz házasságban éltek ugyan, de annyira nem, hogy ezt magától találta volna ki a volt felesége.

Kedves Judit! Én, mint a gyermekeim anyját, téged egészen eddig védtelek egy ország előtt. Nem tudom, mivel zsarolnak, és azt sem, hogy miért teszed ezt a gyermekeinkkel. Én továbbra sem fogom a házasságunk szennyeseit kiteregetni a nyilvánosság előtt.

Magyar Péter egy hónappal ezelőtti nyilvánosság elé lépése után egy február 11-i posztjában ezt írta: „a rogáni propagandagépezet szemében egyszerre leszek áruló, bűnöző, bosszúálló, pszichopata, drogos, gyerekverő, brüsszelita, sorosbérenc, háborúpárti, stb… Egyik sem vagyok” – emlékeztetett a Telex.

Fotó: MTI