Rendőrökkel dulakodtak és szitkozódtak a Pest megyei Kerepesen, miután a hatóságok elfogtak egy férfit, aki jogosítvány nélkül vezetett – számolt be erről az Rtl Híradó.

A 25 éves férfit a település főutcáján akarták megállítani szombat délután, ő azonban a rendőri figyelmeztetés ellenére nem állt meg, hanem gázt adott. Ezután nekiütközött egy oszlopnak, kiszállt az autójából és gyalog próbált meg elmenekülni. A rendőröknek ekkor sikerült utolérniük a 25 éves sofőrt. A Pest Vármegyei RFK szóvivője, Szabóné Berki Bianka az Rtl-nek azt nyilatkozta, a férfinak nem először volt dolga a hatósággal, és jogosítvány sincs.

A baleset után nem sokkal több tucat ember jelent meg a helyszínen, akik szitkozódni, kiabálni és dulakodni kezdtek a hatóságokkal, hogy akadályozzák őket a munkában.

Az Rtl-nek küldött videón az látható, hogy az egyik szolgálati kutya megragadta egy asszony alkarját, aki megfogta a kutya szájkosarát. A nőt a mentősök könnyebb sérülésekkel szállították kórházba. Szintén kórházba került a sofőr utasa, egy 35 éves férfi is, akit őrizetbe is vettek.

Gyuricza László, a település polgármestere a történtekre egy Facebook-videóban reagált, amiben azt mondta,

olyan két személyről van szó, akik igen gyakran élvezik a rendőrök vendégszeretetét.

Az Rtl úgy tudja, hogy végül egy tucat rendőrt tudott csak rendet tenni. Az eset miatt két embert állítottak elő, a helyszínen lévők ellen garázdaság és rendzavarás miatt indult eljárás.


Fotó: rtl.hu