Kiskunhalasi nő lopássorozata és egy talpraesett kislány bátorsága

Egy kiskunhalasi nő sorozatos lopásai és egy éjjeli betörés során egy kislány által megakadályozott kifosztás története került a nyilvánosság elé. A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője, Kövecs Máté tájékoztatása szerint a 42 éves nőt többrendbeli lopás, magánlaksértés és kifosztás kísérlete miatt állítják bíróság elé.

A vádlott, akinek sem foglalkozása, sem rendszeres jövedelme nem volt, üzletekből márkás italokat és egyéb árukat lopott. Egy esetben több mint 400 ezer forint értékű alkohollal, húsáruval és csokoládéval teli bevásárlókocsival távozott egy Aldi áruházból, kihasználva a fotocellás ajtó egy másik vásárló miatt történő kinyílását. A nő éjszakai fosztogatásai során környékbeli tanyákról kakasokat is eltulajdonított, amelyeket később értékesített.

A vádak között szerepel egy 2023 szeptemberében történt eset is, amikor a nő egy családi házba surrant be éjjel. A gyerekszobában kutakodva felébresztette az ott alvó kislányt, aki bátran szembeszállt vele, és visszavette az íróasztaláról elvett pénzét. A zajra felébredt szülőkkel együtt kizavarták a betörőt a házból.

Az ügyészség három év fegyházbüntetést kért a nőre, aki beismerte az áruházi lopást és a kifosztást is. A Kiskunhalasi Járási Ügyészség vádirata alapján a Kiskunhalasi Járásbíróság fogja meghozni a döntést a vádlott bűnösségéről. Az ügyészség indítványozza, hogy a vádlott kedvezmények nélkül töltse le büntetését.