Minisztériumi dolgozót rúgtak ki mémmegosztás miatt, pert nyert a TASZ

Több mint két évtizedes szolgálat után azonnali hatállyal menesztették a Gazdaságfejlesztési (ma már Nemzetgazdasági) Minisztérium egyik alkalmazottját, mert egy mémet osztott meg Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszterről a Facebookon. A TASZ képviseletében a munkavállaló pert nyert az állam ellen, és jelentős kártérítést ítéltek meg neki.

A minisztériumi dolgozót, aki korábban sosem került konfliktusba a munkaadójával és kiváló teljesítményértékelést kapott, egy Facebookon megosztott mém miatt rúgták ki. A mém Nagy Mártonra, és az általa bevezetett ársapkákra utalt, amin a miniszter fejére szerkesztettek egy sapkát. A dolgozó állítása szerint nem szándékozott gúnyt űzni a miniszterből, csupán a kifejezést találta humorosnak, és a bejegyzést csak bizonyos ismerősei láthatták.

A minisztérium a kirúgás mellett három évre eltiltotta a dolgozót a kormányzati szektorban való alkalmazástól. A TASZ szerint a minisztérium egyértelműen a mém megosztása miatt bocsátotta el a munkavállalót, annak ellenére, hogy a minisztérium tagadta, hogy a dolgozó személyes profilját vizsgálták volna, és azt állították, hogy „a hivatali szervezetrendszeren keresztül” értesültek a posztról, de ezt nem bizonyították.

A TASZ először a Közszolgálati Döntőbizottsághoz fordult, de az elutasította a panaszt, mondván, a mém károsíthatta a kormányzati igazgatási szerv jó hírnevét és a közigazgatásba vetett bizalmat. A Fővárosi Törvényszék azonban első fokon másképp ítélte meg az esetet, és kimondta, hogy a felmentés jogtalan volt, mivel a kirúgásra csak az okot adó körülményt követő 30 napban lett volna lehetőség, a dolgozónak lehetőséget kellett volna biztosítani a védekezésre, és a felmondás indoklása nem volt megfelelő. Ennek eredményeképpen az egykori dolgozó közel 5 millió forint átalánykártérítést és a perköltségek megtérítését, valamint a kártérítés kamatait is nyerte el. A TASZ felhívta a figyelmet arra is, hogy a jogellenes kirúgások esetében lehetőség van a visszahelyezésre is, de ebben az esetben a munkavállaló nem élt ezzel a lehetőséggel.

“Fontosnak tartjuk, hogy kiálljunk azok mellett, akiknek a jogait korlátozzák. Egy vicces mém megosztása nem tehet érdemtelenné egy a munkahelyén évtizedek óta kiválóan megfelelő dolgozót. A véleménynyilvánítás szabadsága alapjog, amit csak indokolt esetben és indokolt mértékig lehet korlátozni” – mondta Kunos Zsuzsanna jogász, a TASZ Politikai Szabadságjogi Programjának munkatársa az ügy kapcsán.