Semmi nincs Sulyokban, ami tiszteletet érdemel. Mentegeti náci apját, sőt, annál is rosszabb. Nyilvánosan hazudik, hogy tisztára mossa a lemoshatatlan mocskot – így kezdi vasárnapi Facebook-posztját Gyurcsány Ferenc. A DK elnöke arra reagált, hogy Karsai László történész néhány napja a hvg.360-on megjelent írásában úgy fogalmazott: Sulyok Tamás, frissen megválasztott köztársasági elnök „apja csak egy szimpla náci szimpatizáns, szélsőjobboldali és antiszemita vidéki ügyvéd volt, nem a kommunista terror ártatlan áldozata.” Karsai egyebek mellett azt írta: Sulyok Tamás vagy rosszul tudja, vagy hazudik. Édesapját, Sulyok László székesfehérvári ügyvédet soha, senki, legkevésbé a népbíróság nem ítélte halálra.”

Gyurcsány Ferenc szerint

„Sulyok nem tehet apjáról. Sulyok bármi lehetne attól még, hogy apja súlyosan náci volt. Rendes demokrata, őszinte ember is. De nem az, ha azonosul náci apjával. Akkor mocskolja az egész jobboldalt, melyet képvisel, mocskolja a kormányfőt, aki jelölte őt. Sulyok a náci apja érdekében hazudik”

– fogalmaz a DK elnöke. Szerinte, ha a jobboldal meg Sulyok miatt fog hazudni, akkor az egész fideszes, orbánista jobboldal is mocskos lesz a nácizmustól. Förtelmesen kiábrándító lehet, hogy Orbán megint egy erkölcsileg alkalmatlan embert jelölt elnöknek. Az elnök tényleg nácibarát? Vagy csak hazudik? Vagy mindkettő? – zárja a posztját Gyurcsány Ferenc.

 

Fotó: Facebook