A Bitcoin-bányászat egyszerűen túl sok energiát használ fel. A globális Bitcoin bányászati műveletek például világszerte megnövelik a villamosenergia-igényt. A BTC bányászathoz szükséges energia tehát nagy terhet ró a helyi hálózatokra, és borsossá teszi a villanyszámlát.

Hamarosan ugyan elindulhat egy erőfeszítés a kriptovaluta-bányászat energiafelhasználásával kapcsolatos adatok gyűjtésére, de ez még csak a jéghegy csúcsa. A bányászoktól begyűjtendő információt az Egyesült Államok Energiaügyi Minisztériumának (U.S. Department of Energy) Energiaügyi Információs Hivatala (Energy Information Administration, EIA) fogja kezelni.

A Bitcoin (BTC) bányászatához energiaigényes bányászszoftverek szükségesek. Az első óvatos becslések alapján a kriptopénz-bányászat a teljes éves amerikai villamosenergia-felhasználás 0,6-2,3 százalékát teheti ki.

Ez egy óriási mennyiségű energia. A kriptobányászat energiafelhasználását egyébként nagyon nehéz nyomon követni, hiszen az egyes bányászati létesítmények állhatnak 1-2 számítógépből, de akár egy teljes raktárat is betölthetnek. Sokan, akik kisebb létesítményekben tevékenykednek, megpróbálják kijátszani a rendszert gyakori költözéssel, a nagyobb üzemek pedig magánszerződéseket köthetnek a helyi közműszolgáltatókkal. Így az adatok sokszor rejtve maradnak.

Az Energia Információs Hivatal (EIA) kész arra, hogy nagyobb átláthatóságot követeljen meg a kriptobányászoktól, és hamarosan bevezeti a kötelező közzétételi rendszert. Erre már csak azért is szükség van, mert a BTC árának növekedésével még inkább megnő a bányászati tevékenység, és akár túl is terhelődhetnek a helyi villamosenergia-hálózatok.

A Bitcoin egybként nem csak a villamosenergia-felhasználást dobja meg, az energetikai tanácsadó cégek szerint jócskán megnöveli a közüzemi számlák végösszegét és a szén-dioxid-kibocsátást is.

A kriptobányászati műveletek új keresletet teremtettek a fosszilis tüzelőanyagok iránt, és sorra nyitnak például a korábban bezárt széntüzelésű erőművek.

A Bitcoin tehát temérdek energiát használ fel, és még a környezetet is szennyezi. Azok számára, akik készek egy zöldebb befektetésbe való beruházásra, kiváló választás lehet az eTukTuk (TUK) projektje.

A blokklánc szféra feltörekvő zöld csillaga

Az eTukTuk (TUK) jelentős lépéseket tesz azért, hogy megújítsa a közlekedést, és hogy küzdjön az éghajlatváltozás ellen.

Küldetése, hogy környezetbarát közlekedési módszereket támogasson a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése érdekében.

A kezdeményezés főszereplője, a TUK token jelenleg sikeres előértékesítésénél tart: eddig már több, mint 1 millió dollárt gyűjtött össze. Cikkünk írásakor az ára 0.02675 dollár.

A projekt által létrehozott elektromos járművek (EV-k) a decentralizált blokklánc kegyeltjei, és a mesterséges intelligencia erejét is kiaknázzák.

Az eTukTuk egyesíti a kriptotérben az innováció és a fenntarthatóság erejét, azaz az EV technológiát és a decentralizált blokkláncot azért, hogy egy újszerű megosztáson alapuló gazdasági modellt álmodjon meg.

Az eTukTuk szeme előtt egy olyan közlekedési ökoszisztéma lebeg, amely középpontjában az elektromos járművek állnak, és sokkal zöldebb és fenntarthatóbb a mostaninál. A decentralizált hálózat pedig arra alkalmas, hogy növelje a felhasználók bizalmát és az átláthatóságot.

Do you have eco-friendly transport options in your city?#greenmobility #SustainableFuture

— eTukTuk (@eTukTukio) February 6, 2024

A várakozások szerint az eTukTuk által alkalmazott technológia rengeteg pozitív változást idéz majd elő. A projekt az elektromos járművek mellett egy kedvezményes EV töltőinfrastruktúrát is kínál, és megcélozza a fejlődő országokat. A TUK tokenek pedig tanúi lesznek az ökoszisztéma növekedésének és globális szinten támogatják a környezettudatosságot is.

A területen jártas szakértők meg vannak róla győződve, hogy az eTukTuk az MI, a blokklánc és az EV technológia mixelésével nagy előrelépést jelent a környezetvédelmi problémák megoldásában.

A projekt pedig nem csak a zöldebb jövőt keresők előtt nyílik meg, hanem szuper lehetőséget kínál a befektetők számára is, azaz enyhíti a közösség pénzügyi és környezeti terheit is.

Az eTukTuk a decentralizált technológia jelzőfénye, hiszen egy olyan ügyet emel a magasba, amely minden résztvevő számára előnyös.

#ClimateActionNow pic.twitter.com/asCoEm6iS1

— 100 Climate Messages (@climatemessages) February 9, 2024

Menő staking és küszöbön álló listázások

A jövőbeni tőzsdei bevezetéseket egyre nagyobb várakozás veszi körül, ami annak a jele, hogy a befektetőket kiemelten érdeklik a környezettudatos kezdeményezések.

Az eTukTuk növekedése felhívja a figyelmet azokra a projektekre, amelyek a globális környezetvédelmi problémákra fókuszálnak. A kriptopiacon egyébként is egyre nagyobb teret hódítanak meg a fenntartható megoldások, így a TUK token népszerűsége is folyamatosan nő.

A TUK tokent le is lehet kötni, az éves APY jelenleg 216%-os. A jutalom BSC blokkonként 4,75 TUK, melyet 3 év alatt fizetnek ki. Mértékét a lekötésből származó részesedés és az éves hozam aránya határozza meg.

Aki megnézi az eTukTuk (TUK) előértékesítését, és TUK érmét vásárol ETH, BNB, USDT vagy bankkártya segítségével, a szakértők szerint bőkezű hozamokat érhet el. A legfrissebb információkért érdemes felkeresni a projekt X-oldalát!

Az eTukTuk projektje rugalmas és céltudatos, így azok számára is tökéletes lehet, akik stabilitást keresnek, de közben szeretnének egy nemes ügy mellé is odaállni.