Az A24–Mozinet Filmfesztivál keretében 2024. január 4. és 7. között a néhány év alatt legendássá vált amerikai filmstúdió négy alkotását lehet megnézni a Toldi moziban, közülük hármat az országos mozibemutató előtt. Ráadásul a szombati vetítés után a Carson Coma Akusztik Trió is élőben koncertezik a helyszínen.

A január 4-én látható Vaskarom a pankráció világát megreformáló Von Erich család már-már hihetetlen, de igaz történetét meséli el. A Sundance Filmfesztivál legjobb rendezőnek járó díjával kitüntetett Sean Durkin (Martha Marcy May Marlene) első nagyköltségvetésű filmjének főszereplője Zac Efron, az operatőre pedig Erdély Mátyás (Saul fia, Napszállta) volt.

A január 5-én vetített Előző életek a 2023-as év legnagyobb kritikus- és közönségkedvenc romantikus filmje: szívszorító történet az életre szóló döntésekről, kihagyott lehetőségekről és az igaz szerelemről. A Sundance Filmfesztivál és a Berlinale versenyprogramjában bemutatott alkotás a Rolling Stone szerint „a legjobb film, amit idén csak láthatsz”.

A január 6-i Álmaid hőse Nicolas Cage nagy visszatérése: a filmben egy zseniális, a kritikák szerint Oscar-érdemes alakítással gúnyolja ki a társadalmunk kulturális és társadalmi stigmáit, felejthetetlenül szórakoztató módon. 

Végül január 7-én nézhető meg Ari Aster filmje, az Amitől félünk, amely Joaquin Phoenix jutalomjátéka: a színész a Joker Oscar-díjas szerepe után ismét briliánsan alakítja a külvilág őrületére saját őrületével válaszoló kisembert. A kultikus Örökség és Fehér éjszakák rendezője ismét bebizonyítja, mennyire magabiztosan keveri a legkülönfélébb filmes műfajokat, teljesen egyedi és megdöbbentő látványvilágot teremtve.

Fotó: Mozinet