Elképesztő feldolgozást kapott Demjén Ferenc slágere

Májustól folytatódik a Demjén Ferenc legnépszerűbb dalaira felfűzött romantikus zenés vígjáték, a Hogyan tudnék élni nélküled? forgatása.

A produkcióban számos ismert színész és fiatal tehetség tűnik fel, köztük Törőcsik Franciska és Ember Márk, akik a két szerelmes főhőst alakítják. A film további szereplői között szerepel Marics Peti, Kirády Marcell, Brasch Bence, Márkus Luca, Kovács Harmat, Varga-Járó Sára, Medveczky Balázs, Markó-Valentyik Anna, Szántó Balázs, Barta Veronika, Györgyi Anna és Seress Zoltán. Az El kell, hogy engedj című Demjén-sláger új változatát a film férfi főszereplői adják elő, melyhez egy retróhangulatú, modern klip is készült.

A Hogyan tudnék élni nélküled? cselekménye két idősíkban játszódik, és minden korosztályt meg szeretne szólítani. A történet középpontjában a 90-es évek elején játszódó nyári balatoni vakáció áll, ahol három barátnő, köztük Eszter (Törőcsik Franciska) és egy zenekarban játszó srác (Ember Márk) története bontakozik ki. A film új összefoglalója szerint a zenei karrierjében és magánéletében is megrekedt harmincas főhősnő egy ismeretlen férfi által írt levélköteget talál elhunyt nagyapja házában, amelyből egy magával ragadó szerelmi történet rajzolódik ki 1989-ből.

Marics Peti, a ValMar egyik alapítója, színészi debütálását teszi a filmben, és egy feltörekvő együttes tagjaként lép fel. A főszereplő barátnőit Márkus Luca és Kovács Harmat játssza, míg a filmbeli vőlegényt Brasch Bence alakítja. A jelen időben játszódó szálon a zenei karrierjében és magánéletében megrekedt Lilit Varga-Járó Sára formálja meg, barátnőjét Markó-Valentyik Anna, testvéreit Barta Veronika és Szántó Balázs, élete szerelmét pedig Medveczky Balázs játssza.

A forgatókönyvet Kormos Anett és Goda Krisztina írta, rendezője Orosz Dénes, operatőre Babos Tamás. A látványtervező Valcz Gábor, a jelmeztervező Kemenesi Tünde, a tánckoreográfiákat pedig Túri Lajos Péter készítette. A zenés romantikus vígjáték 2024. december 12-én kerül a mozikba. A Nemzeti Filmintézet közleménye szerint a forgatást már korábban megkezdték, és májusban folytatják.