A NoÁr Mozgalom nyíltlevél-akciót indított Iványi Gáborék érdekében. A levél címzettje az MVM Zrt., amelynek bőkezű szponzorációs tevékenységéről többször is már lehetett hallani - olvasható a Hírklikk oldalán 

A „Ne kapcsolják ki a villanyt és a gázt!” címmel megfogalmazott levél emlékezteti az MVM-et arra, hogy a Zrt. végső figyelmeztetést küldött a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösségnek (MET), miszerint a felhalmozódott közüzemi tartozás miatt 63 intézményükben lekapcsolják az áramot és a gázt. Ebben a 63 intézményben, köztük kórházakban, hátrányos helyzetű gyermekek iskoláiban, hajléktalanszállókon, több mint 20 ezer embernek segít a szervezet minden évben. Az elmúlt években a MET működését ellehetetlenítő számtalan körülmény miatt – a rászorulók ellátását előbbre sorolva – a szervezetnek nem volt lehetősége az elvonások miatt eleget tennie kötelezettségeinek.

Szeretnénk, hogy a MET továbbra is folytathassa hiánypótló szolgálatát a rászoruló emberek, közösségek között, ezért, kérjük Önöket, hogy a MET 2023. október 15-ig felhalmozódott közüzemi tartozását támogatásként jóváírva szüntessék meg

– fogalmaz a nyílt levél, amelyhez itt lehet aláíróként csatlakozni.

A nyílt levelet egyébként az MVM honlapján található szponzorációs felületen keresztül, formálisan is eljuttatják a céghez. Egyben kérik, hogy mindaddig, amíg a támogatásról hivatalos döntés nem születik, a közüzemi szolgáltatásokat a MET-nél ne kapcsolják ki, mert ezzel sok tízezer rászoruló és dolgozó életét lehetetlenítenék el.

Nem ez az első akció, amely segíteni kíván a MET-en és az Oltalom Karitatív Egyesületen, s rajtuk keresztül az általuk felkarolt, ellátott sok ezer mélyszegényégben élő rászorulón, köztük hajléktalanokon és éhezőkön. A leglátványosabb akciónak a szerdán délután a budapesti Dankó utcánál induló, „Adj egy órát az életedből” polgári engedetlenségi mozgalom ígérkezik. Az ötletgazda Demszky Gábor, azonnal támogatásáról biztosította azt és csatlakozott hozzá Herényi Károly és Nagy Bandó András is. Demszky, a rendszerváltás előtti demokratikus ellenzék egyik fontos személye reményét fejezte ki, hogy a MET és az Oltalom védelmére induló mozgalom megmozgatja Budapestet, s ahogy 3 éve a folyamatos jelenlétükkel sikerült megakadályozni Iványi Gáborék intézményeiben a gáz lekapcsolását, úgy most is sikeres lesz az akció. 

Fotó: Facebook