Az utóbbi három belgyógyászati osztály Veresegyházról, Szadáról és Isaszegről, Erdőkertesről és Pécelről egyáltalán nem fogad fekvőbetegeket.
A határozat külön érdekessége, hogy

kardiológiára olyan intézményt is kijelöltek a Kistarcsai Flór Ferenc Kórház helyett, ahol szintén a humán erőforrás hiánya miatt 2021 vége óta nincs kardiológiai fekvőbeteg ellátás, ez pedig a Jávorszky Ödön Kórház Vácon.

Dr Kunecz Zsombor Facebook posztjában hívja fel a figyelmet arra, hogy ismét beigazolódik, hogy a hozzá nem értés akár emberéleteket is követelhet, ha az egszségügyi ellátórendszer működésképtelenné válik. 

A határozat tartalmazza, hogy a Kistarcsai Flór Ferenc Kórház helyett kijelölt intézmények nem utasíthatják el a hozzájuk érkező betegeket, az OMSZ saját hatáskörében dönthet majd arról, hogy mely kórházakba szállítják a fekvőbetegeket.
Az Egészségügyi Igazgatósági Főosztály levele arra is kitér, hogy minden szakdolgozó jelentési kötelezettséggel bír, ha azt tapasztalja, hogy a kijelölt intézmények nem látják el a betegeket vagy bármilyen nemű kihágást tapasztalnak a most fennálló helyzettel kapcsolatban.

Dr. Kunecz Zsombor már korábban is jelezte, hogy az egészségügyi államtitkár, Takács Péter személye nem alkalmas a feladatok ellátására, melyről a frisshirek.hu is beszámolt.

Sokkal rosszabb a tudás hiányánál a félműveltség. Hiszen előző esetben, a hozzá nem értés azonnal láthatóvá válik, míg utóbbi estben ez valamennyire maszkolódik. A végeredmény tekintetében, azonban egyik esetben sincs különbség, csak a nem tudás észlelésekor ez már nyilvánvalóvá válik. Vannak persze még ebben az esetben is különösen veszélyes minősítő körülmények, mint például az egó előtérbe helyezése, valamint a mindenáron bizonyítani akarás kényszere. Amely tökéletesen jellemzi az egészségügyi államtitkárt.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság azonban szembemegy a valósággal és a Telex megkeresésére azt írták, hogy

A Kistarcsai Flór Ferenc Kórházban az ellátásra jelentkező diabetológiai betegek nagy száma miatt jelenleg a belgyógyászati osztály megerősítése zajlik diabetológiai profillal, (…) tévesen jelent meg, hogy három másik belgyógyászati osztály (angiológia, kardiológia és gasztroenterológia) csak erősen csökkentett kapacitással tud működni.
Az endokrinológiai szakma alacsony fekvőbeteg ellátás igényű, a szakma súlypontja áthelyeződött a járóbeteg ellátásra, ami a továbbiakban is zavartalanul működik endokrinológiai és pajzsmirigy szakrendelés formájában a Kistarcsai Flór Ferenc Kórházban.

Kiemelt fotó: kistarcsa.hu