A hét tudományos és technológiai összefoglalója

Egy rendkívüli esemény tanúi lehettek a tudósok, amikor egy evolúciós változást figyeltek meg, ami egymilliárd évente egyszer fordul elő: két különböző élőlény egyesülésével egy új faj jött létre, ami hasonló folyamat eredményeként vezetett a növények megjelenéséhez a Földön.

Egy friss kutatás szerint a fogyás egyik legegyszerűbb módja a kalóriabevitel csökkentése, amelyhez csupán az időzítésre kell figyelni. Ezzel kapcsolatban érdemes megemlíteni, hogy a Windows 11 frissítését akadályozó programok listája is napvilágot látott, ami fontos információ lehet a felhasználók számára.

Az FBI igazgatója, Christopher Wray figyelmeztetést adott ki, mely szerint Kína jelentős erőforrásokat fordít hackertevekenységre, amely mértéke az összes nagy nemzetét meghaladja. Ezen kívül a Yettel által végzett kutatás rávilágított, hogy sok magyar veszélyes játékot játszik azáltal, hogy otthon tárolja a használaton kívüli mobiltelefonjait, amelyek akkumulátorai idővel tűzveszélyessé válhatnak, miközben a készülékekben található értékes anyagok újrahasznosíthatók lennének.