Az Egyesült Királyság második legnagyobb repülőterének légiforgalmi irányítóit sújtotta a COVID-19, ami arra kényszerítette a forgalmas közlekedési csomópontot, hogy korlátozza a járatok számát.
Vasárnapig napi 800 fel- és leszállási korlátot vezettek be Gatwickben a biztonság megőrzése érdekében. A járvány miatt immár 164 járatot törölnek.

A repülőtér azt reméli, hogy a korlátozás segít elkerülni az utolsó pillanatban történő járattörléseket.

A légiirányító központ személyzetének körülbelül egyharmadát sújtotta betegség, ami immár igazoltan is a Covid.
Már hétfőn 50 járatot irányítottak át vagy töröltek , így megannyi utas órás késésekkel tudott felszállni és közel 8000 utas járatát kellett másik repülőtérről indítani.- többnyire easyJettel - Gatwickbe és onnan indulva.

A járatok napi limitje október 1-ig van érvényben.

A pénteki nap sújtja a leginkább az utasokat, hiszen ezen a napon a tervezettnél 65 járattal indul majd kevesebb, de a British Airwaysnek, az easyJetnek és a RyanAirnek egyaránt törölnie kell néhány járatot.

Nehéz döntés volt, de az általunk megtett lépések azt jelentik, hogy légitársaságaink megbízható repülési programot nyújtanak a továbbiakban is, ami így nagyobb bizonyosságot ad az utasoknak, hogy nem kell az utolsó pillanatban azzal számolniuk, hogy a járatuk az utolsó pillanatban törlésre kerül

– mondta Stewart Wingate, a Gatwick vezérigazgatója a korlátozásokról.

A Gatwick azt tanácsolja az utasoknak, hogy utazás előtt tájékozódjanak járataik állapotáról légitársaságukkal.

A cég azt állítja, hogy folytatja további légiforgalmi irányítók képzését, és arra számít, hogy az elkövetkező hónapokban egy másik csoport is képes lesz a toronyban dolgozni - adta hírül a Euronews.