Egy volt buszsofőr szerint Vitézy Dávid cserben hagyta a BKV-dolgozókat

Nemes Gábor, a Demokratikus Koalíció szakszervezeti és foglalkoztatási szakpolitikusa, egykori BKV buszsofőr, kritikával illette Vitézy Dávidot, aki szerinte nem tartotta be korábbi ígéreteit, és cserben hagyta a busz- és villamosvezetőket.

A Demokratikus Koalíció vasárnapi sajtótájékoztatóján Nemes Gábor megkérdőjelezte Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt szavahihetőségét. A politikus, aki korábban BKV-s buszsofőrként dolgozott, úgy véli, hogy Vitézy, mint a BKK egykori vezérigazgatója, nem állt ki a járművezetők mellett, és nem bizonyította, hogy alkalmas lenne a főpolgármesteri posztra. Nemes Gábor szerint Vitézy Dávid nem hozhat fel érveket Karácsony Gergely főpolgármesterrel szemben, mivel ő maga is cserben hagyta a dolgozókat.

"Hogyan is bízhatnánk meg Vitézy Dávidban, amikor a mostani jelölti ígéreteit már akkor sem tartotta be, amikor BKK vezérigazgatóként megtehette volna?" – tette fel a kérdést Nemes Gábor.

A DK politikusa emlékeztetett arra, hogy 2013-ban, amikor a kiszervezés történt, a buszvezetők munkafeltételei nem voltak megfelelőek, és szerinte trükkökkel kényszerítették át a járművezetőket a Volánbuszhoz az agglomerációs feladatok átadásakor.

"Vitézy Dávid eddig egyik pozíciójában sem bizonyította be, hogy alkalmas lenne főpolgármesternek, inkább minden tettével cserben hagyta azokat, akik tőle várták a segítséget" – mondta el Nemes Gábor.

Korábban Karácsony Gergely főpolgármester is úgy nyilatkozott, hogy Vitézy Dávid programja csupán ígéret, amelyről részletesebben egy videóban beszélt. Nemes Gábor hozzátette, hogy Vitézy Dávid vezérigazgatóként nem érdekelte, mi történik a buszvezetőkkel, és hogy a jegyárusítás és a jegyellenőrzés feladatait hogyan látják el a feltételek hiánya miatt.