Elárverezték az iskolát a gyerekek feje felől írta lapunk, a frisshirek.hu tegnap, amelyben arról adtunk hírt, hogy váratlanul, rendőrök kíséretében megjelent a végrehajtó és hangosbemondón keresztül felszólította az épületben tartózkodó diákokat, tanárokat, kiszolgáló személyzetet, hogy mielőbb hagyják el az épületet, ugyanis, az, tartozások miatt, már nem a gimnáziumot működtető alapítvány tulajdona. A pánikba esett gyermekekért szülők rohantak az iskolába, megnyugtatásukra rajtuk kívül, az iskola vezetése nem feltétlen törekedett. Mint utólag, a Qualitas igazgató az RTL klubnak nyilatkozta

Nem akartam farkast kiáltani

- mert abban bízott, hogy elhalasztják a kilakoltatást. 

Az ügyben megszólalt Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter is, aki, újságírói kérdésre azt válaszolta, hogy:

Példátlan felelőtlenségről van szó a Qualitas Gimnáziumnál

Gulyás azt mondja, az iskola vezetése tisztában volt azzal, hogy elárverezték az ingatlant. - Magániskoláról van szó, az államnak ehhez semmi köze, ők abban tudnak segíteni, hogy ha szükséges, akkor a rendes rend szerinti beiskolázása megtörténjen az érintett gyerekeknek - mondta az ATV-nek a miniszter.

Ha csak az eljárást morálisan vesszük górcső alá, itt, mindenki hibázott. Az igazgató, aki a "véletlenre" bízta a kilakoltatást, a végrehajtó, hogy botor mód rátört a gyerekekre és a rendőrök is, akik ehhez asszisztáltak. A Qualitas igazgatójának, lapunknek megküldött közleményében az áll, hogy az ingatlan továbbra is a Qualitas Gimnáziumi Alapítvány, jelenleg is az ingatlan földhivatalban bejegyzett tulajdonosa. A végrehajtó a bejegyzett haszonélvezőt (ill. tulajdonost) úgy tette ki az utcára, hogy az árverési vevő tulajdonjog bejegyzési kérelmét az illetékes Budapest Főváros Kormányhivatalának Földhivatali Főosztálya már 2 alkalommal (legutóbb pont a kiürítés megkezdésekor) elutasította a végrehajtó jogsértő eljárása miatt.

A Qualitas Gimnázium a tárgybani végrehajtási eljárásban nem adósként, hanem egyéb érdekeltként vett részt. A végrehajtás tárgyát képező adósság nem a Gimnázium adóssága volt - írja az igazgató.

Az is olvasható továbbá, hogy a gimnázium a kiürítés megkezdését megelőzően bírósághoz fordult a végrehajtási eljárás felfüggesztése és a kiürítés megakadályozása érdekében, ám a bíróság ezidáig a kifogást nem bírálta el, így a végrehajtó a bíróság döntéséig nem volt jogosult eljárni.

Gimnáziumunk kiskorú veszélyeztetése, hivatali visszaélés és más bűncselekmények gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz az illetékes Központi Nyomozó Főügyészségnél 

- zárják a közleményt.