Rosszul lett és meghalt egy férfi a balatoni horgászversenyen

Meghalt egy 40 éves horgász, Tót Gergő a Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupa (IBCC) versenyén pénteken. A férfihoz egy mentőhelikoptert is riasztottak Ábrahámhegyre, de így sem tudták megmenteni az életét.

Egészségügyi okok miatt, április 26-án meghalt egy versenyző, Tót Gergő a világ legnagyobb pontyfogó versenyén – közölték a Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupa (IBCC) szervezői a Facebookon.

A 40 éves horgász pénteken reggel lett rosszul, ezért két mentőegységet – köztük egy helikoptert is – riasztottak Ábrahámhegyre. A Holy Right Carp Team tagjának életéért csaknem másfél órán át küzdöttek, de így sem tudták megmenteni.

Ahogy az Index beszámolt róla, a mintegy 140 óráig tartó X. Balaton Carp Cup (IBCC), a világ legnagyobb pontyfogó versenye április 21-én kezdődött, és április 27-én szombaton ért véget. Az esemény negyedik napján pedig Hundzsa Ferenc megdöntötte a hivatalos balatoni pontyrekordot, amely egyben a versenyrekord is.

A tragédiáról a Fishing&Hunting televíziós csatornán sugárzott esti összefoglaló is beszámolt, ahol egy videóval emlékeztek meg a 40 évesen elhunyt horgászra, Tót Gergőre. A Blikk információi szerint a tragédia óta több mint ezren nyilvánították ki részvétüket a bejegyzés alatt, és nemcsak a magyar sporttársak, hanem külföldi horgászok is együttérzésükről biztosították a családtagokat: Törökországból, Oroszországból, Romániából és Németországból is érkeztek üzenetek.

A világ legnagyobb pontyfogó versenye idén is izgalmas pillanatokat hozott, és a tavalyihoz hasonlóan cseh győzelemmel zárult. A hétezer eurót érő dobogó harmadik fokára magyarok, Bárdóczky Zoltán, Nyári András, Berenyi Zoltán és Burai Bálint, azaz a Carpsoul Hungary állhatott fel 263,99 kilós (19 halas) eredménnyel.

„Feszes zsinórt odafent” – ilyen és ehhez hasonló mondatokkal búcsúznak sporttársai attól a horgásztól, aki Ábrahámhegyen a világ legnagyobb pontyfogó horgászversenyén halt meg. Tót Gergő évek óta imádta a horgászatot, több versenyen is indult. A Blikk elérte a férfi párját, aki azonban nem szeretett volna nyilatkozni a Gergővel történtekről.