Kirúghatják a budapesti taxist, aki összetűzésbe keveredett egy biciklissel

Akár meg is válhat a City Taxi attól a sofőrtől, aki összetűzésbe keveredett egy szabálytalanul közlekedő biciklissel a budapesti Váralagút Clark Ádám téri bejáratánál. A társaság elnöke szerint bár volt előzménye a konfliktusnak a biciklis részéről is, a taxisnak nem kellett volna kérdőre vonnia a kerékpárost.

Elfogadhatatlannak tartja a City Taxi elnöke annak a taxisnak a reakcióját, aki majdnem összeütközött egy biciklissel a Váralagút Clark Ádám téri bejáratánál. A Budapesti Autósok által megosztott videóról az elnök az RTL-nek nyilatkozva elmondta, hogy ha bebizonyosodik a sofőr felelőssége, megteszik a szükséges lépéseket.

A videón az látszik, hogy a biciklis és a taxis között kialakul egy konfliktus, ahol a taxis ráhúzta a kormányt az előtte, a sáv nagy részét elfoglaló és szabálytalanul kanyarodó biciklisre. A biciklis az előzés után hevesen gesztikulált és mutogatott, ráadásul rá is csapott az autó hátuljára, ezért a taxis bevárta az Alagút kijáratánál, hogy szóvá tegye a történteket.

A felvételen hallható, hogy a taxis szerint nem ő kormányozta rá az autót a kerékpárosra, hanem a kerékpáros haladt az úttest közepén. A City Taxi elnöke, Juhász Márk az RTL Híradónak elmondta, hogy a cég alvállalkozójaként dolgozó taxis meghurcolható a konfliktus miatt. Juhász Márk kiemelte, hogy a videóból jól látszik a konfliktus előzménye is, vagyis a biciklis nem a megfelelő íven kanyarodott, ezért várta meg a taxis az alagút végén, hogy számonkérje.

A City Taxi elnöke hozzátette, hogy ha a kolléga nem tudja bebizonyítani az igazát, akkor a szükséges lépéseket megteszik, és akár meg is válhatnak tőle. Egy vezetéstechnikai oktató szerint mindkét fél hibázott: a taxi nem előzhetett volna, a kerékpárosnak pedig jobbra tartva kellett volna haladnia az Alagút bejáratánál.