Kádár János egykori sofőrjének palotáját értékesítették

Tizenkilenc év után sikerült új tulajdonost találni a Bócsi-kastélyra, amelyet a Kádár János sofőrjéből lett milliárdos, Bócsi András építtetett.

Bócsi András, aki egyszerű kubikusként kezdte pályafutását és vált dúsgazdag építési vállalkozóvá, egy vadászbaleset következtében vesztette életét 2005-ben. A tragédia után hagyatékaként maradt a csömöri kastély, amelyet felesége és három gyermeke örökölt. A milliárdos egykor a TV2-nek adott interjúban beszélt arról, hogy gyermekkori álma volt egy soktornyú kastély, amelyet később meg is valósított. A kastélyban 27 szoba és 30 fürdőszoba található, valamint borospince, borozó és fitnessz-terem is helyet kapott.

A luxus ingatlan építése során nem spóroltak az anyagokkal: gránit padlóburkolat, spanyol parketta és három kilónyi arany díszítette a mennyezeti stukkókat. A lakók kényelmét 12 fős személyzet biztosította. Bócsi halála után az örökösök megpróbálták értékesíteni a palotát, kezdetben 2 milliárd forintos áron, de az idő múlásával az ár csökkent, és egy időben a NAV adótartozás miatt végrehajtást is indított az ingatlanon, amely során 43 millióért is próbálták elárverezni a villát. Később 900 millióért, majd 10 évvel ezelőtt 1,1 milliárdért kerestek rá vevőt.

Végül az ingatlan új tulajdonosa, az Édenliget Központ, részben életmódközpontot, részben iskolát tervez kialakítani a kastélyban. Az Édenliget tulajdonosa elmondta, hogy az épületet és a hozzá tartozó területet jelentősen olcsóbban sikerült megvásárolniuk a legutóbbi hirdetett árnál, és felújítási munkálatok várnak még rájuk, mivel az épület több mint másfél évtizedig lakatlan volt. A központban az életmódból adódó betegségek megelőzésére és gyógyítására, valamint a gazdálkodás oktatására helyezik majd a hangsúlyt. A Blikk információi szerint a villa és a hozzá tartozó birtok összesen 2,7 milliárd forintot érhetett a rendszerváltás után, de a pontos eladási árat nem hozták nyilvánosságra.