Szürreális jelenet zajlott le kedd kora délután a fővárosi Qualitas Gimnázium udvarán, ahol egy bírósági végrehajtó hangosbemondóval a kezében közölte: 

Az ingatlant a mai napon mindenkinek el kell hagynia. Az ingóságait mindenki vigye el, nem maradhat itt semmi. Ide nem lehet többet tanulás céljából visszajönni. 

Dr. Berki András bírósági végrehajtó arról tájkoztatta a diákokat, és a pedagógusokat, hogy tavaly októberben az iskola épületét elárverezte, amelyről az iskola igazgatójának, illetve titkárának tudomása volt.

A végrejhajtó végül elmondta, hogy az iskola kiürítése az épület vételárának ki nem fizetése miatt történik meg, amelyet a bíróság is jóváhagyott. 

Hogy a gyerekek hol folytathatják a tanulmányaikat, arra dr. Berki András mindössze annyit mondott el, hogy ennek megválaszolása nem az ő kompetenciája, a kérdésre, az iskola vezetőségének kell választ adnia, illetve és főként a Belügyminisztériumnak. 

Az egyik szülő annyit árult el a frisshirek.hu-nak, hogy a történtek előtt döbbenettel állnak. 

Sokként ért minket a hír, gyermekem 9 nyelvi osztályos, nyelvi előkészítőbe jár. 45 gyermeket vettek fel és nem tudjuk mi lesz a sorsuk.

Hozzátette, mindeddig a Qualitas Gimnázium vezetőségétől nem kaptak semmilyen információt, csupán annyit, hogy a testnevelés órákat a Soroksári Sportcsarnokban meg tudják tartani, illetve felmerült, hogy online oktatás formájában tartanak órákat a tanárok, akiknek rendkívüli megbeszélést tartanak.  

Fotó: 23.kerulet.ittlakunk.hu