Azonban kedd este az Infostartnak egy olvasó felhívta a figyelmét a koncert eredeti hirdetményére, amelyben nyoma sincs annak, hogy a Mike Oldfield nevével fémjelzett show fellépője maga a világhírű brit rockzenész volna, neve csak a műsor címének része, a koncertshow apropója pedig a klasszikussá vált Tubular Bells album 50. születésnapja; ennek kapcsán lesz egy-egy emlékezetes este Veszprémben, Debrecenben és Budapesten is.

Egy rajongó az esemény eventim.hu-n olvasható hivatalos részleteihez irányította az Infostart újságíróit, a sorok a következőket vonultatják fel:

"Különleges koncert helyszíne lesz február végén a Budapesten a Papp László Aréna. Mike Oldfield’s Tubular Bells – Live in Concert előadása az ikonikus zenemű megjelenésének 50. évfordulója alkalmából egy világturné keretében kerül színpadra. Mike Oldfield remekművét kilenc nagyszerű zenészből összeállított csapat adja elő. A két részes koncert anyagát a Művész állította össze, ki ezúttal a hangszerelői és produceri feladatokat látja el. Az előadás karmestere Oldfield közeli munka- és alkotótársa, a neves, több más produkcióból már ismert Robin Smith. Az estet vendégként, a Müller Péter Sziámi AndFriends koncertje vezeti fel. A koncerten tehát Mike Oldfield már nem lesz színpadi művész, ő "csupán" zeneszerző és producer. Az persze definíciós kérdés, hogy mit jelent valahol "koncertezni", de talán leginkább azt, színpadra állni zenészként, szólóban vagy egy együttes részeként. 

Mike Oldfieldről közismert: évekkel ezelőtt visszavonult a színpadi zenéléstől.