A magyar rockzene legendás roadjainak történetei

Egy könyv, amely a beatnemzedék előtt tiszteleg, visszarepít minket az időben, és megismertet az Illés, a Metro, az Omega, a Piramis és számos más népszerű zenekar kulisszatitkaival. A roadok, akik a zenekarok sikerében nélkülözhetetlen háttéremberek voltak, most először mesélnek az elmúlt hatvan év történeteiről.

A magyar rockzene nagyjairól szóló könyvben tizenegy road meséli el a legendás időkről szóló történeteket. Csabai Tibor, a szakmában Tibuszként ismert, húsz évig dolgozott az Omega mellett, és most ők mesélnek azokról az élményekről, amelyeket eddig még soha nem hallottunk.

Tibusz emlékei között szerepel egy 1974. szeptember 29-i esemény, amikor is egy nyugati turnéra utazva, késve indultak a többiek után, és Drezda környékén egy balesetet szenvedtek, amelynek következtében gépfegyveres szovjet katonák vették őket körül.

A roadok élete nemcsak a koncerteken való ugrálásról és éneklésről szólt, hanem olyan különleges pillanatokról is, mint amikor Benkő Lacinak egy román koncertszervezőnek kellett Levi's farmert vennie, ami miatt lekésték a kompot, és tíz órán át vártak a zenekari kisbuszban.

Jánossy Béla, aki előbb az Illés, majd a Fonográf zenekar tagjává vált, beszámol arról az időszakról, amikor az Illés egy évig nem léphetett fel a fővárosban, mert állítólag "elárulták a hazát". Jánossy ma hangmérnökként dolgozik, és büszkén állítja, hogy az ország összes ismert zenekarának segített a munkájában.

A könyv, amely a roadok "aranycsapatáról" szól, új nézőpontból mutatja be a magyar beat- és rockzene történetét, és a napokban kerül a boltok polcaira.