Holtan találták meg Simsik Cynthiát

A korábban hét magyar csapatban is megforduló kézilabdázó, Simsik Cynthia életét vesztette. A dunaszerdahelyi rendőrség nyomozást indított az eltűnt sportoló ügyében, akit végül életjelek nélkül találtak meg, műanyag zsákba csavarva.

Simsik Cynthia a kézilabda második osztályában, az NB1/B-ben is ismert volt, ahol több csapat színeiben is pályára lépett. A Szent István SE, DVSC, Hajdúnánás, Dorog, Szombathelyi Haladás, Csurgó és a Komárom csapataiban összesen 371 mérkőzésen 1730 gólt dobott. A sportoló Párkányban kezdte pályafutását, de mivel ott csak felnőtt csapat működött, kevés játéklehetőséghez jutott, így került Budapestre, ahol a Szent István SE Építők csapatában folytatta. Később a DVSC figyelt fel rá, ahol 2013 és 2015 között volt a játékosa és ez idő alatt 38 tétmeccset játszott.

A rendőrség a bejelentés után részletezte, hogy egy 169 centiméter magas, 58 kilós, sportos alkatú hölgyet keresnek, vállig érő barna-bordó hajjal. Simsik tetoválásai révén könnyen azonosítható volt, hiszen a hátán egy farkas, bal karján különféle motívumok, jobb bokáján pedig két fekete kör volt kereszttel. A nyomozás során a rendőrség arra kérte a lakosságot, hogy bármilyen információval rendelkeznek az eltűnt személyről, azonnal értesítsék őket.

Az édesapa a Startitupnak elmondta, hogy kapott egy hibátlanul megírt üzenetet a lányától, amiben az állt, hogy véget akar vetni az életének, azonban úgy érezte, hogy az üzenet nem a lánya stílusa. Az apa azonnal a nagymegyeri házhoz sietett, ahol csak a nő barátját találta meg, ezért a keresésére indultak, és öt nap elteltével a rendőrök közölték vele, hogy megtalálták a lánya holttestét. A tragikus hírt először az NB1/B mert nem csak a nagyok számítanak Facebook-oldal tette közzé, amit nem sokkal később a dvsckezilabda.hu is megerősített. Simsik Cynthia 1992. november 6-án született, és 31 éves korában hunyt el.

A holttestet műanyag zacskóval volt átcsavarva találták meg, és a jelentések szerint már legalább öt napja halott lehetett. Az édesapa szerint Cyntia barátja azt mondta a rendőröknek, hogy a nő felakasztotta magát, ám amikor észrevette, állítólag megijedt, és egy műanyag zsákba csavarta a testet.

A Polgárőrség Szlovákia – Občianska stráž Slovenskej republiky civil szervezet aktív szerepet vállalt abban, hogy rátaláljanak az elhunyt nőre. A szervezet munkatársa, Szedlák Krisztián szerint az élettárs által adott információk nem voltak valósak, és a polgárőrség teljes erőbedobással kereste őt. A holttestet végül egy családi házban találták meg, és felmerült a gyanú, hogy tettlegesség állhat a háttérben. A helyi polgármester, Soóky Marián is megszólalt az ügyben, kifejezve együttérzését a családdal. A családi háznál jelenleg is rendőri jelenlét van, és a területet rendőrségi szalaggal zárták körbe.