Japán tornaválogatott tartalék nélkül a párizsi olimpián

A japán női tornaválogatott tartalékversenyző nélkül kénytelen megkezdeni a pénteken kezdődő párizsi olimpiát, miután Mijata Sokó, a csapatkapitány dohányzás és italozás miatt kénytelen volt visszalépni.

A 19 éves Mijata Sokó bevallotta, hogy alkoholt fogyasztott és rágyújtott a monacói edzőtáborban, amiért nem indulhat az olimpián. Japánban a 20 év alattiak számára tilos a dohányzás és az italozás, így a tornász megszegte a küldöttség szabályait. A Japán Olimpiai Bizottság szerint minden bizonnyal Mijata az első sportoló az országban, aki nem sérülés vagy betegség miatt lépett vissza olimpiától.

Mivel Mijata nem egészségi problémák miatt került ki a válogatottból közvetlenül a játékok előtt, helyére nem lehet mást benevezni, így a japán csapat "nincs más választás, mint" négy versenyzővel kénytelen indulni. A csapat, amely 1964-es tokiói olimpia óta nem állt dobogón, Mijata vezetésével reménykedett az érem megszerzésében, hiszen a tornász háromszoros Ázsia-bajnoki ezüstérmes és gerendán 2022-ben vb-bronzérmes.

Az ötkarikás tornaversenyek július 27. és augusztus 5. között a Bercy Arénában kerülnek megrendezésre.