Taxismaffia elleni razziát hajtott végre a rendőrség Budapesten

Budapesten a rendőrség letartóztatott három férfit, akik a gyanú szerint több központi helyen is kisajátították a taxidrosztokat, és drosztpénzt követeltek a taxisoktól.

B. Tibor és két társa, Z. Elemér és B. Gyula 2023 júniusától kezdve több budapesti helyszínen, köztük a Budai Várban, a Váci utcában, a Vásárcsarnoknál, a Hősök terén és a Széchenyi fürdő közelében sajátították ki a taxidrosztokat. A taxisoknak hetente kellett fizetniük B. Tibornak, aki nem tett eleget a követelésnek, azt fenyegetéssel és erőszakkal távozásra kényszerítették.

A nyomozók hamar nyomára bukkantak a bűnszervezetnek, és rövid időn belül azonosították a csoport mindhárom tagját. Z. Elemért és B. Gyulát a múlt héten elfogták, míg B. Tibor ellen elfogatóparancsot adtak ki. Ő öt nappal később, július 15-én önként adta fel magát a BRFK XVIII. Kerületi Rendőrkapitányságon.

A három férfi által használt járművekben a rendőrök több veszélyes tárgyat is találtak, köztük egy feltehetően gumilövedékes fegyvert, kardot, boxert és gázsprayt, valamint egy nagy értékű autót is lefoglaltak. A gyanúsítottakat zsarolás miatt őrizetbe vették, és a letartóztatásukat is kezdeményezték, amit az illetékes bíróság el is rendelt. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda további nyomozást folytat az ügyben, és nem zárják ki, hogy a gyanúsítotti kör a jövőben bővülhet.

A KR NNI Bűnszervezetek Elleni Osztályának nyomozói vizsgálják, hogy történt-e az ügyben egyéb bűncselekmény, illetve más is felelősségre vonható-e. A nyomozók az ügyben további sértettek felkutatását tervezik.