M1-es autópályán történt tömegkarambol és halálos baleset

Szerda este kilenc autó ütközött össze az M1-es autópálya bicskei szakaszán, majd nem sokkal később egy halálos baleset is történt a Hegyeshalom térségében.

A balesetek sorozata szerda este kezdődött az M1-es autópályán. Először Bicskénél, a 34-es kilométerkövénél kilenc személygépkocsi karambolozott, Budapest irányába haladva. A bicskei önkormányzati tűzoltók végezték a műszaki mentést, és az érintett járműveket áramtalanították, miközben a társhatóságok is a helyszínen dolgoztak. A helyszínelés és a kármentés idejére az autópálya érintett szakaszán csak egy sávon haladhatott a forgalom.

Az éjszaka további tragédiát hozott, amikor az M1-es autópálya 162-es kilométerszelvényében, Hegyeshalom térségében egy gépjármű terelésre ráhajtott és árokba csapódott. Ebben a balesetben sajnálatos módon egy ember életét vesztette. A rendőrség a műszaki mentés és a helyszínelés idejére az autópálya mindkét irányába tartó útvonal egy-egy sávját lezárta, de a műszaki mentést és a szemlét már befejezték.

A hatóságok arra kérik a gépjárművezetőket, hogy a helyszín közelében fokozott óvatossággal közlekedjenek, tartsák be a közlekedési szabályokat és tartsanak nagyobb követési távolságot, hogy elkerülhető legyen a további balesetek kialakulása.