Pörögnek a személyi kölcsönök, rekordévet zárhatnak a hitelintézetek

Az idei év rekordot hozhat a személyi kölcsönök piacán, részben az Otthonfelújítási program újraindulásának köszönhetően, amelynek keretében a lakás-korszerűsítésre vagy zöld célra felhasználható hitelkonstrukciók iránti kereslet nő.

A MagNet Banknál akár 12 millió forintos Zöld hitelt is igényelhetünk tíz éves futamidőre, és a bank tájékoztatása szerint a standard személyi kölcsönhöz képest akár 12,25 százaléknyi kamatkedvezmény is elérhető, amennyiben az igénylő megfelelő jövedelemmel rendelkezik és csoportos beszedéseket ad meg.

Az Erste, az UniCredit Bank és a CIB Bank is hasonlóan magas, 12 illetve 15 millió forintos hitelkereteket kínál, amelyek felhasználási céljától függetlenül vehetők igénybe. A CIB Bank tovább erősíti jelenlétét a piacon, hiszen július 15-én megnyitotta legnagyobb budapesti fiókját a BEM Centerben, amely közel 700 négyzetméter alapterületű és nem csupán ügyintézésre, hanem közösségi térként is funkcionál, ahol az ügyfelek találkozhatnak, beszélgethetnek, akár dolgozhatnak is.

Gergely Péter pénzügyi szakértő szerint a fent említett tényezők miatt valószínűsíthető, hogy az idei év új rekordot hozhat az újonnan megkötött személyhitel-szerződések terén.

A Magyar Nemzeti Bank adatai szerint az év első öt hónapjában a piac már 300 milliárd forint feletti értéket produkált. Ha a kereslet a jelenlegi szinten marad, akkor a teljes éves szerződéses volumen elérheti a 600-700 milliárd forintot. A CIB Bank új fiókjának megnyitása is hozzájárulhat a piac bővüléséhez, hiszen a bankfiókban két azonnali jóváírású befizető funkcióval ellátott ATM is helyet kapott, ami elősegítheti a gyorsabb és hatékonyabb ügyintézést.

Ákos Tamás, a CIB Bank lakossági vezérigazgató-helyettese hangsúlyozta, hogy a digitális megoldások mellett a fiók fesztelen hangulatú találkozóhelyként is szolgál, és az ESG-szempontoknak megfelelően alakították ki. Az új fiók elhelyezkedése, a budai közlekedés egyik ütőerén, valamint a közeli parkolóhelyek és flexibilis parkolási rendszer, az éttermek és hotelek közelsége további előnyöket jelent az ügyfelek számára.