Amerikai házaspár az ingatlanmaffia csapdájában

Hiába derült ki az igazság, egy Amerikában élő házaspárnak továbbra is meg kell küzdenie a gödöllői ingatlanjukért, amelyet az ingatlanmaffia csalárd módszerekkel vett el tőlük. A bűnbanda által használt stróman, G. Éva, akinek nevére csalás útján került a 165 millió forint értékű ingatlan, 69 évesen meggyilkolták, és holtan került elő egy kútban. A gyilkosság ellenére a tulajdonosok számára nem jelenti a vagyontárgy automatikus visszaszerzését.

Kerti Krisztinának és férjének bonyolult jogi procedúrákon keresztül kell haladniuk, hogy visszaszerezzék tulajdonukat. A csalás áldozatai most a magyar állammal kényszerülnek pereskedni, miután a meggyilkolt stróman hagyatéki eljárását nemrégiben tartották meg Salgótarjánban, ahol G. Éva gyerekei és unokái írásban visszautasították az örökséget. Az érintett házaspár egy ügyvédet küldött, hogy képviselje őket.

„Ha nem jelentkezik újabb törvényes örökös, hatvan nap múlva automatikusan a magyar államra száll az ingatlan, vagyis perrel szerezhetik vissza az otthonukat Krisztináék” – magyarázta a Blikknek dr. Lepp Erzsébet, Krisztináék jogi képviselője. G. Éva nevén egyébként csak az ellopott gödöllői ingatlan van, és a család ügyvédje reméli, hogy a bűncselekményből származó vagyonra a magyar állam nem tart majd igényt. Ha mégis, akkor a bíróságnak kell döntenie.

Az évtizedek óta Amerikában élő magyar házaspárt egyszer csak arról értesítette gödöllői szomszédjuk, hogy a nő tulajdonában lévő házhoz nemrég begurult egy autó, melynek utasai a ház új tulajdonosaként mutatkoztak be. A nő nem adta el a házat, az nagyjából két évszázada a családja tulajdonában áll(t). Ezután derült ki, hogy egy számunkra ismeretlen nő megvette az ingatlant egy hónappal korábban, március 17-én.

„A csalók egy korrupt ügyvéd segítségével készítettek egy hamis meghatalmazást, ami kimondja, hogy egy bizonyos ember eljárhat a nevemben. Összeszerkesztették a meghatalmazást és az adásvételi szerződést, ezekkel bementek a földhivatalba, ahol helyben átírták az ingatlant a nevükre” – magyarázta Krisztina a lapnak korábban. Az ingatlant ezután 45 millió forintért továbbadták gyorsított eljárásban.

A nő házát ugyanaz a bűnözői csoport lopta el, amely ingatlancsalásokból gazdagodott meg úgy, hogy tagjai több házat is eladtak a tulajdonosok tudta nélkül. A csoport 69 éves strómanját, aki papíron megvette a házat Krisztináéktól is, megfojtották, mert állítólag több pénzt követelt a társaitól. Az ügy gyanúsítottjai között ügyvédek és bírósági végrehajtók is vannak.