Kisfiú apjának ütlegelése miatt vádat emeltek egy polgármester ellen

Egy Heves megyei település polgármestere ellen emeltek vádat, miután a férfi bántalmazta egy kisfiú apját egy iskolai bál utáni incidens következtében.

A Hatvani Járási Ügyészség vádat emelt egy polgármester ellen, aki egy iskolai farsangi bálon történt eset után megütötte egy kisfiú apját. A bántalmazás következtében az apa nekiesett a kapunál lévő oszlopnak és beverte a fejét.

Az ügy hátterében egy állítólagos inzultáció áll, amely a bálon történt: egy kislány otthon panaszkodott az apjának, hogy egy fiúcska megfogta a fenekét az eseményen.

Konkoly Thege László, a Heves Vármegyei Főügyészség szóvivője szerint a kislány édesapja négy férfi társaságában felkereste a fiú szüleit. A családfő kiment a kapuba, hogy megtudja, miért érkeztek, de szóbeli válasz helyett a polgármester egy erős pofont mért rá, ami következtében az apa a kapu tartóoszlopának esett és megsérült.

A megütött férfi nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az ügyészség a polgármesterre pénzbüntetést szabna ki, amennyiben a büntetővégzés meghozatalra kerül.