A Hungaroring új korszaka és a Herendi trófeák

A vasárnapi Forma-1-es Magyar Nagydíjra már januárban elkelt minden jegy, így telt ház várható. A győztesek Herendi Porcelánmanufaktúra által készített díjakat kapnak, miközben a Hungaroring történetében jelentős átalakulás kezdődik.

A 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj nem csak a verseny miatt ígérkezik izgalmasnak, hanem azért is, mert a futam után elbontják az 1986 óta álló főépületet. Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója szerint a fejlesztés első szakasza már lezárult, amely a tavalyi versenyhétvégén aláírt, 2032-ig szóló szerződéshosszabbításhoz kapcsolódik.

A közműhálózat fejlesztése befejeződött, a főbejárat és az ottani épület már áll, bár a belső munkálatok november 30-ig tartanak. A Super Gold tribün mögötti terület kibővült, elsősorban a Magyar Nagydíjat kísérő szórakoztató programok miatt. A paddock területe 19 méterrel szélesedett, a 4-es és a 12-es kanyar bukótere felújításra került, és az új főépület kilenc méterrel szélesebb lesz, nagyobb garázsokkal.

A következő lépésben a főlelátót is lebontják, de már készülnek az alagutak, amelyek a paddockból a Super Gold tribünhöz vezetnek. A főlelátó mögötti területen szórakoztató programok és egy 60 méter magas bungee jumping torony várja majd a látogatókat. A hőségriadóra tekintettel párakapuk és víz áll majd rendelkezésre.

A Hungaroring emlékezik a harminc éve elhunyt Ayrton Sennára is, a legendás versenyző nevét viselő S-kanyar rázóköveit a brazil zászló színeire festik. A győztesek és a dobogós helyezettek Herendi Porcelánmanufaktúra által készített díjakat kapnak, amelyek egy távol-keleti motívumot, a „Császári bazsarózsa” mintát viselnek. A győztes konstruktőr egy áttört szegélyű, a magyar nemzeti lobogó színeivel díszített Herendi dísztálat kap. A díjak 18 karátos matt arannyal vannak díszítve, kézzel készültek, összértékük több tízmillió forint.

A MÁV-Volán csoport és a Hungaroring közötti hároméves stratégiai megállapodás értelmében közös kommunikáció, speciális járatok és különleges jegytermékek kerülnek bevezetésre. A Vármegye24 napijegy 999 forintért lesz kapható, külföldi drukkerek számára F1 Travel Pass néven, melyet a MÁV applikációján keresztül lehet megvásárolni.