Takács Katalin a Pázmány intézetében taníthat

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar hivatalvezetője, Takács Katalin fogja tartani az adatvédelem, informatikai rendszerek, adatbázisok tantárgyat a Pázmány Péter Katolikus Egyetemhez köthető képzésben. Takács Katalin korábban Schadl György elnöksége alatt is hivatalvezetői pozíciót töltött be, és bár a kar megsértett bizonyos szabályokat, őt nem vádolták meg bűncselekmény elkövetésével.

A Deák Ferenc Továbbképző Intézet által meghirdetett két és fél éves végrehajtási szakjogász képzésben Takács Katalin lesz az előadója az adatvédelemmel, informatikai rendszerekkel és adatbázisokkal kapcsolatos tantárgynak, mely szeptemberben indul.

Takács Katalin a Magyar Bírósági Végrehajtói Karban betöltött pozíciója révén részt vesz az elnökségi üléseken, kapcsolatot tart a felügyeleti hatósággal, gyakorolja a fegyelmi jogkört és befolyásolja a kar projektjeinek megvalósulását.

Az rtl.hu információi szerint Takács Katalin kinevezése érdekes lehet, tekintettel arra, hogy a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar korábban megsértette a GDPR előírásait, és az informatikai rendszerrel kapcsolatban nemzetbiztonsági kockázat is felmerülhetett.

A végrehajtók hozzáférnek az adósok személyes adataihoz, így az informatikai rendszer biztonsága kiemelten fontos. Schadl György, a kar korábbi elnöke szerint az árverési rendszer sérülékenysége és az elérhetetlensége elfogadhatatlan volt. A rendszer problémáiról és az Elektronikus Árverési Rendszert ért támadásokról a karban belül már évek óta tudtak, de a rendőrségi nyomozás eredménytelenül zárult.

: rtl.hu