Halálos munkabaleset egy hévízi szállodában

Hévízen egy szállodai felújítás során egy munkás életét vesztette, miután rádőlt egy téglafal. Az áldozat az egykori olimpikon bokszoló, Petrovics János volt.

Hétfő délelőtt történt a tragédia egy hévízi hotelben, ahol felújítási munkálatokat végeztek. Egy 52 éves dombóvári férfi, Petrovics János vesztette életét, amikor egy téglafal rádőlt a falbontási munkálatok közben. A Zala Vármegyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Czendrei Péter megerősítette az esetet az RTL-nek, és a Sportál hozzátette, hogy az áldozat az egykori olimpikon bokszoló volt, amit a Magyar Olimpiai Bizottság is megerősített.

A baleset a hotel egyik beltéri medencéje közelében történt, ahol egy néhány méteres térelválasztó falat bontottak. Az elhunyt munkás a fal másik oldalán tartózkodott, amikor az ytong-téglák ráomlottak, és a munkás mellkasát nyomhatták össze.

Petrovics 52 éves volt, a bokszot 12 évesen kezdte el. Három felnőtt magyar bajnoki címet szerzett, részt vett az 1991-es világbajnokságon és az 1992-es olimpián is, ahol a 60 kg-osok között 17. lett. Még a 2000-es évek elején is bokszolt, majd egy ideig külföldön élt.

A férfi munkatársai azonnal a segítségére siettek, és a hotel orvosát is hívták, de sajnos nem sikerült újraéleszteniük. A rendőrség halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indított eljárást, és a kormányhivatal is munkavédelmi hatósági eljárást kezdeményezett az ügyben.

A baleset helyszínén lévő hotel a Danubius Hotels lánc tulajdonában áll. A cég közleményében azt írta, hogy a baleset egy szerződött partner által szabályosan átadott munkaterületen történt, és őszinte részvétét fejezte ki az áldozat hozzátartozóinak.