Vádat emeltek egy belga nő ellen, aki autójával a vasúti átjáróban rekedt

A Kaposvári Járási Ügyészség vádat emelt egy húszas éveiben járó belga állampolgárságú nő ellen, aki autójával a balatonszabadi vasúti átjáróban rekedt, és a gépkocsiját elsodorta egy vonat.

A vádirat szerint a nő 2021 júliusában, három utassal együtt, Balatonszabadiban a vasútállomás felől a 7-es számú főút irányába közlekedett, amikor a vasúti átjáróban forgalmi okból megállt előtte egy jármű, és ő is ott rekedt. A vádlott nem győződött meg arról, hogy át tud-e haladni az átjárón, és miután a fényjelzőkészülék pirosra váltott, a csapórudak lezáródtak körülötte. A nő hiába próbálta elmozdítani az autót, a közeledő vonat, amely gyorsfékezést kezdett és hangjelzést adott, elsodorta a gépkocsit.

Az autó utasai közül ketten még az ütközés előtt ki tudtak szállni, de a vádlott és egy másik utas az autóban maradtak. Az utas könnyebb, a vádlott azonban súlyos sérüléseket szenvedett. A vádlott cselekményével nemcsak saját magát és utasait, hanem a vonaton utazó 272 utast is veszélyeztette, és jelentős fennakadást okozott a vasúti közlekedésben: két személyszállító vonat helyett pótlóbuszok közlekedtek, hat vonat részlegesen elmaradt, és tíz vonat összesen 772 percet késett.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságon benyújtott vádiratában a fiatal nővel szemben felfüggesztett fogházbüntetés és közúti járművezetéstől való eltiltás kiszabására tett indítványt.