Pénteki friss hírek, forgalom, időjárás – Reggeli pakk

2024. július 5., péntek reggelére ébredve több fontos hírrel és hasznos információval is szolgálhatunk a nap indításához.

A Kossuth Rádióban Orbán Viktor sejtelmes választ adott arra a kérdésre, hogy Kijev után Moszkva következik-e. Budapest új biztosát Lázár János személyében köszöntheti. Sport terén Argentína továbbjutott, annak ellenére, hogy Messi kihagyta a büntetőjét. Nagy-Britanniában a munkáspárti sikerről számolhatunk be, Rishi Sunak pedig elismerte a választási vereséget. Zenei újdonságként július végétől hallgathatjuk az ország legújabb zenélő útját.

Amennyiben Budapesten tartózkodik, figyeljen a közúti információkra: a Róbert Károly körúton a Rákóczi híd felé haladva a Vágány utca után a külső sávot burkolatjavítás miatt lezárják.

A mai időjárás kedvezőnek ígérkezik: napos idő várható, a hőmérséklet pedig 26 és 31 fok között alakul.

Ne feledkezzen meg az ünneplésről sem, hiszen ma Emese és Sarolta névnapja van.

A gazdasági élet résztvevőinek érdemes lehet figyelemmel kísérniük a deviza középárfolyamokat: az euró 393,62 forinton, az amerikai dollár 364,4 forinton, a svájci frank 404,26 forinton, míg a brit font 464,83 forinton áll.

És egy érdekesség a nap végére: Schadl György börtönben töltött ideje alatt 189 millió forintot keresett, miközben az ügyészség 200 millió forintra büntetné.