Sikeres keresés Borsodban: Idős férfi madárles után tért haza

Egy 75 éves férfi madárlesre indult Borsodban, de nem tért haza sötétedés után, ezért nagy erőkkel indult el a keresése, amely végül jó véget ért.

A Neptun Búvár Klub és Mentőcsapat Facebook-oldalán megosztott bejegyzés szerint az idős bácsi kerékpárját a polgárőrök még éjszaka megtalálták, de ő maga nem volt a közelben. A mentőcsapat 7 fővel, 7 gépkocsival, 1 enduro motorkerékpárral és 7 kutyával érkezett a helyszínre, ahol a rendőrség munkatársaival együttműködve kezdték meg a keresést. A közös erőfeszítéseknek köszönhetően hamarosan sikerült nyomra bukkanniuk az eltűnt férfi irányával kapcsolatban.

A keresés során nagy területet vizsgáltak át, és már jó nyomon jártak, amikor érkezett a hír: az idős úr épségben hazaérkezett. Elmondása szerint, miután messze távolodott a kerékpárjától és ráesteledett, egy horgászkunyhóban töltötte az éjszakát az ongai tavaknál, és pirkadatkor indult haza. Kicsit éhesen és fáradtan, de sértetlenül ért haza.

A mentőcsapat a történet kapcsán felhívja a figyelmet az idősebb szeretteinkre való odafigyelés fontosságára, hogy elkerülhető legyen az ilyen típusú események megismétlődése. Azt is javasolják, hogy az idősek viseljék magukon a gondoskodásukat biztosító eszközöket. A Facebook-bejegyzésben több fényképet is megosztottak a keresés folyamatáról.