Bűnözők harcolnak a budapesti taxizónáért, utasára várakozó sofőrt fenyegettek meg

Taxisofőrt fenyegetett meg két férfi Budapest belvárosában a napokban, az utasára várakozó sofőrnek két percet adtak, hogy elhagyja a környéket. Az utóbbi időben egyre gyakoribbak az ilyen erőszakos esetek a taxiszövetség elnöke szerint, hatalmas az utasokért vívott harc.

Két férfi kiabálva fenyegetett egy taxisofőrt Budapesten, a Váci utcánál – számolt be róla a Tények. A taxis az utasára várt a belvárosban, azonban odaléptek hozzá és számon kérték, hogy miért áll ott. A jelenetet a sofőr fedélzeti kamerája rögzítette.

Budapest belvárosában egyre rosszabb a helyzet a taxisok szerint. Egyes hírek szerint a környéket bűnözők akarják irányítani, akik utasszerzés érdekében erőszakos eszközöket vetnek be.

Mi a f***mnak állsz itt te buzi? Nem tudod kié ez a hely? Nem tudod, te kö***g?

– kérte számon a taxisofőrt az egyik férfi.

A sofőr magyarázkodni kezdett, azonban ezt nem hallgatták meg. „Sz*pd ki a f***om!! Hol az utasod v***** anyádba??? B*zi k***ög, úgy állba ba***ak, hogy elveszted a fejed te kö***ög, hol az utasod??” – kiabálta a fenyegetőző.

A férfi végül tovább fenyegette a sofőrt, aki szinte szóhoz sem jutott a sokkoló jelenet alatt. „Két perced van, ha nem jön, eltakarodsz a g***be. Megértetted? Mondom te b**i! Két perced van!!!” – ordította.

A taxiszövetség elnöke bűnözőkről beszélt

Az utóbbi időben egyre gyakoribbak az ilyen erőszakos esetek a taxiszövetség elnöke szerint, hatalmas az utasokért vívott harc. Feltehetően a két férfi is azért kérte számon a várakozó sofőrt, mert egy forgalmas helyen állt és el akarták űzni, hogy nekik vagy ismerőseinknek több fuvar jusson.

Sajnos a pandémia után a turisták visszatértével a különböző bűnözői csoportok megpróbának Budapesten ismét helyet és teret nyerni önmaguknak, ezt már jeleztük korábban a taxisok jelzései alapján a Budapesti Rendőr Főkapitányságnak, ők úgy tudom, hogy ebben a dologban már több nyomozást is folytatnak

– mondta Metál Zoltán az Országos Taxis Szövetség elnöke.

Egy szakember szerint a fenyegető férfiak kényszerítést követhettek el, ha bűnösnek találják őket, akár három évre is rács mögé kerülhetnek.