48 ezerből közel 6 milliót nyert egy kecskeméti Tippmix-játékos az Eb-n

Egy kecskeméti Tippmix-játékos 48 ezer forintos tétből közel 6 millió forintot nyert, miután sikeresen megjósolta a magyar válogatott Skócia elleni győzelmét, a német-svájci döntetlent és további két Európa-bajnoki mérkőzés eredményét.

Horváth Zoltán, a Szerencsejáték Zrt. sportfogadási vezetője egy sajtóbeszélgetésen elmondta, hogy a fogadási láz minden korábbi rekordot megdöntött a Tippmixen és a tippmixpro.hu-n az Európa-bajnokság alatt, a szelvényszámok több mint tíz százalékkal nőttek az Eb előtti időszakhoz képest.

A magyar válogatott iránti elfogultság is megmutatkozott a fogadásokban. Habár a bukmékeri irodák szerint Marco Rossi csapata a végső győzelemre esélyesek között csak a 14-15. helyen szerepelt, a Szerencsejáték Zrt. játékain a magyarok a második-harmadik helyen álltak a fogadási összegek alapján, és a teljes tét mintegy húsz százaléka a magyarok Eb-aranyérmére érkezett be.

A hazai játékosok általában 500-1000 forint közötti összegeket szoktak megtenni, de az Európa-bajnokság idején ez az összeg a 2,5-szeresére nőtt. A legtöbb pénzt a német-magyar mérkőzésre fogadták, a második legtöbbet az osztrák-francia, a harmadik legtöbbet a magyar-svájci, míg a negyedik legtöbbet a skót-magyar találkozóra. Az utóbbi esetében a fogadók 60 százaléka bízott a magyar győzelemben, ami nyereményhez is juttatta őket.

A magyar sportfogadók körében a legnépszerűbb tét a portugál Cristiano Ronaldo gólkirályi címére történő fogadás volt, annak ellenére, hogy a játékos az Eb-n eddig még egy gólt sem szerzett.