Áltaxis vadászott ittas fiatal nőkre Budapesten

Egy részben engedély nélkül fuvarozó taxis férfi ittas nőkre vadászott a budapesti éjszakában, egyiküket megerőszakolta és orális szexre kényszerített, míg másik kettőt csak zaklatott.

Z. György 2021-ben kezdte meg a nőkre vadászatát, és tárgyalása jelenleg is folyamatban van. A Bors beszámolója szerint a pénteki tárgyaláson egy olyan áldozatot hallgattak meg, aki elkerülte a nemi erőszakot.

A vádlott azzal csábította be áldozatait, hogy applikáción keresztül rendelt taxiként jelent meg, és hazudott nekik, hogy ő érkezett a rendelésre. A lányok így gyanútlanul beszálltak az autójába. Mindhárom esetben az áldozatok egyedül voltak és alkoholt fogyasztottak.

A pénteki tárgyaláson tanúként kihallgatott lány szembesült Z. Györggyel, akit azonosított is. Beszámolója szerint egy szórakozóhelyről indult haza, amikor a taxis egy rövid fuvarért cserébe tízezer forintot követelt. A lányt azzal kecsegtette, hogy ha el tudja mondani a cég szlogenjét, akkor "jutalmat" kap, de mivel nem tudta, az áltaxis orális szexre utaló ajánlatot tett neki.

Az ajánlatot a lány visszautasította, mire a férfi fogdosni kezdte. A lány többször megütötte a támadóját, majd kiszállt az autóból, felírta a rendszámot és az esetet jelentette a taxitársaságnál és a rendőrségnél.

Z. György nem ismerte be a vádakat, csupán annyit állított, hogy dolgozni és segíteni szeretne a családjának. Az elsőfokú ítéletben 7 év börtönbüntetést és 7 év közügyektől való eltiltást kapott, amely ellen ügyvédjével fellebbezett.

A vádlott felesége és egyik lánya sokkot kaptak az ítélet hallatán és kirohantak a tárgyalóteremből. A bíró döntése értelmében Z. György házi őrizetben várhatja a másodfokú ítéletet, ami a rokonság körében könnyeket csalt az arcokra.