Heves esőzések miatt beomlott a tető az Újdelhi központi repülőtéren

A heves esőzések és széllökések következtében beomlott az indiai főváros, Újdelhi fő repülőterének tetőszerkezete. Egy ember életét vesztette, nyolcan megsérültek, és több repülőjáratot töröltek.

Az eset az Indira Gandhi Nemzetközi Repülőtér 1-es terminálján történt, ahol a tetőszerkezet helyi idő szerint kora reggel omlott be az indulási oldalon. A baleset következtében a járatokat a területen bizonytalan ideig leállították, és a légitársaságok igyekeznek átirányítani a járataikat. India légi közlekedésért felelős minisztere, Ram Mohan Naidu Kindzsarapu tájékoztatása szerint a legforgalmasabb indiai repülőtér érintett terminálját kiürítették, és nyomozást indítottak a baleset körülményeinek tisztázására.

A delhi tűzoltóság igazgatója szerint nyolc sérültet kórházba szállítottak, és a mentési munkálatokat már elvégezték. A helyi meteorológiai szolgálat adatai alapján a repülőtérnél három óra alatt körülbelül 149 milliméter eső hullott, ami meghaladja az egész június havi átlagos csapadékmennyiséget.

A szélsőséges időjárás következtében Delhi nemzeti fővárosi területén több helyen is áradásokat okozott, és számos autót sodort el a magas víz. A kormány 2 millió rúpia (24 ezer dollár, közel 9 millió forint) kártérítést fizet az elhunyt családjának, valamint 300 ezret (1,3 millió forintot) a sérülteknek.

Delhiben csütörtök óta rengeteg eső esett, ami enyhülést hozott a hőség után, de egyúttal káoszba taszította a várost. Az ingázók órákat töltenek a dugókban, a járművek meghibásodnak. Bizonyos városrészekben térdig ér a víz. Ráadásul az előrejelzések szerint további heves esőzések várhatók.