Öt betörőt kapott el a rendőrség

Három vármegyei kapitányság és a Terrorelhárítási Központ közösen 80 rendőr részvételével öt helyszínen csapott le egy bűnszervezetre. Az eljárásban ezidáig hét bűncselekménnyel gyanúsították meg a résztvevőket, melyekkel mintegy 40 millió forintos kárt okoztak.

Egy 2023 nyarán indított előkészítő eljárás, majd az azt követő alapos felderítési időszak hozta a várt eredményt a rendőrség számára, 80 rendőr részvételével öt helyszínen kaptak el egy öt fős bűnözői csoportot. A gyanú szerint a bűnszervezet több betöréses lopást követett el, főként üzleteket, telephelyeket megcélozva.

Az összehangolt műveletben három vármegyei rendőrkapitányság és a Terrorelhárítási Központ is részt vett. A mintegy 80 rendőr Tóalmáson, Mendén két helyszínen, Jászfelsőszentgyörgyön és Tápiószecsőn tettek „nem várt látogatást”.

Miután a tetteseket elfogták, házkutatást végeztek, ahol mobiltelefonok, adathordozók, elemlámpák, adó-vevők, az elkövetésnél használt cipők, szerszámok, és gépkocsi is a bűnjelek közzé kerültek. Az eljárásban ezidáig hét bűncselekménnyel gyanúsították meg a résztvevőket, melyekkel mintegy 40 millió forintos kárt okoztak.

Az 5 elfogott férfi közül négyet jelentős értékre bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett lopással és más bűncselekményekkel, míg társukat pénzmosással gyanúsították meg. Kihallgatásukon egyikük sem volt beszédes, aki megszólalt az is csak tagadott. A rendőrök kezében lévő bizonyítékokkal szemben azonban esélyük sem volt, mindenki őrizetbe, majd letartóztatásba került.