Új szintre emelkedik a luxuslakások piaca Londonban

A londoni luxuslakások piacán a fejlesztők új stratégiákat alkalmaznak, hogy vonzóbbá tegyék ingatlanjaikat a tehetős vásárlók számára. A hagyományos kényelmi szolgáltatások, mint a medence vagy a 24 órás portaszolgálat már nem elegendőek, így a fejlesztők most már olyan extrákat is kínálnak, mint a privát klubtagságok, applikáción keresztül igényelhető Botox-kezelések, vagy városi kisautók, amelyekkel a gyerekeket magániskolákba lehet vinni.

A luxuslakások értékesítésének lassulása miatt a fejlesztők egyre kreatívabb megoldásokat kínálnak a vásárlók csábítására. A LonRes által kiadott jelentés szerint májusban az 5 millió font feletti ingatlanok értékesítése éves szinten több mint 20%-kal esett vissza, ami 2017 óta a leggyengébb májusi adat (a 2020-as járványos évet kivéve), miközben a luxuslakások árai akár 30%-kal is csökkenhettek.

A fejlesztők által kínált új szolgáltatások már-már elvártak ebben az árkategóriában, és az ingatlanok nem csupán kényelmet, hanem egyfajta életstílust is képviselnek. Ilyen szolgáltatások lehetnek például a gyermekfelügyelet vagy a háziállatok sétáltatása.

A Chelsea Barracks nevű új fejlesztés például 6,7 millió fontért kínál nappali plusz kéthálószobás lakásokat, ahol az egészségre és életmódra való összpontosítás jegyében folyamatos orvosi szolgáltatást, beleértve a Botox-kezeléseket is, nyújtanak az applikáción keresztül, valamint wellness részleget is biztosítanak az épületben.

Egyes fejlesztések szállodai szintű szolgáltatást kínálnak, de ezeknek megvan az áruk. Az említett projektben az éves közös költség elérheti a 73 ezer forintnyi fontot négyzetméterenként.

Más projektek, mint például a Kensington High Street-en található, egykori art deco mozi helyén kialakított épület, wellness-lakosztályokat kínálnak medencével és szaunával, házi autót a gyermek iskolába szállításához, és külön zeneszobát a gyakorláshoz.