Vonatbalesetek miatt késések a vasúti közlekedésben

Két baleset is történt a vasúti közlekedésben pénteken, amelyek jelentős késéseket okoznak a ceglédi és a Füzesabony-Debrecen vonalon.

Péntek délben a Tokaj InterCity elgázolt egy embert az Üllői út és a ceglédi vasúti vonal kereszteződésénél, aki a helyszínen életét vesztette. A tragikus esemény következtében a Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen és a Budapest-Cegléd-Szeged vonalakon utazóknak 20-40 perccel hosszabb eljutási idővel kell számolniuk. Emellett a Nyíregyházáról 15:28-kor Miskolcon át a Keleti pályaudvarra továbbinduló Tokaj InterCity (IC 656) nem közlekedik.

Egy másik incidens Egerfarmosnál történt, ahol egy személyvonat és egy autó ütközött össze. A baleset Füzesabony és Poroszló között történt pénteken 11 óra 35 perckor. A helyszínre érkező mentőcsapatok áramtalanították a járműveket és kezelték az üzemanyagfolyást, amit a mozdonyból észleltek. A vonaton utazókat biztonságban leszállították és a váróterembe terelték. A helyszínre mentők is érkeztek, de Soltász Bálint rendőrségi sajtószóvivő szerint személyi sérülés nem történt.

Az érintett Füzesabony-Debrecen vonalon az utasoknak 40-80 perccel hosszabb eljutási időre, valamint pótlóbuszos átszállásra kell készülniük a délutáni órákban.

: MTI közleménye a Mávinform adatai alapján. : MÁVinform és a katasztrófavédelem közleménye, valamint a HEOL rendőrségi sajtószóvivő nyilatkozata alapján.