Schadl György kifakadt a tárgyaláson

A Fővárosi Törvényszéken zajló Schadl-Völner korrupciós perben Schadl György ismételt rendbontása után a bíró rendre utasította. A tárgyaláson F. Anitát hallgatták ki tanúként, aki Schadl irodájában dolgozott, majd később egy már elítélt végrehajtónál, Sz. Balázsnál tevékenykedett.

A bíróság előtt F. Anita Schadl Györgyhöz fűződő munkakapcsolatáról és F. Vivienről, a vád koronatanújáról beszélt, aki korábban Schadlra terhelő vallomást tett és Völner Pál egykori igazságügyi államtitkárnak átadandó milliókról is nyilatkozott.

A tanú szerint F. Vivien munkastílusa nehezen volt elviselhető, sokan nem kedvelték az irodában, és többen emiatt hagyták ott a céget. F. Anita szerint Vivien gonosz és kárörvendő volt, élvezte mások balszerencséjét, és büszke volt arra, ha valaki miatta távozott a munkahelyről.

F. Anita említést tett egy titkos, 1-es számú tanúként említett férfiról is, akinek a nevét a bíróság nem engedte megnevezni. A tanú beszámolt arról, hogy az illető anomáliákról beszélt neki, és arról, hogy pályázatai ellenére másokat neveztek ki pozíciókra.

A tanú kihallgatása során Schadl György több kérdést is feltett, amelyekre gyors válaszok érkeztek, de a párbeszéd nehezen követhetővé vált. A bíró ezért többször is figyelmeztette őket, hogy várják meg a másik befejezését. Schadl erre megjegyezte, hogy a bírónő minden mondatába beleszól és nem hagyja végigmondani.

Dr. Tóth Erzsébet bíró válasza Schadl figyelmeztetésére az volt, hogy ne húzza ki nála a gyufát, és hangsúlyozta, hogy nem fogja megengedni az egyszerre beszédet, hogy a jegyzőkönyv pontos maradjon. A tanú kihallgatása ezután már zavartalanul folytatódott.