Magyar Péter drogtesztjének eredménye: csak koffeint mutattak ki

Magyar Péter, Varga Judit ex férje és a Tisza Párt alelnöke, közzétette a toxikológiai vizsgálat eredményét, amely szerint szervezetében csak koffein jelenlétét mutatták ki.

Magyar Péter a közösségi médiában osztotta meg a drogteszt eredményét, amelyet azért végeztetett el, mert állítása szerint a kormányközeli médiumok drogfogyasztással vádolták meg. A politikus Deutsch Tamást, a Fidesz EP-listavezetőjét és Rogán Antalt, a kormány tagját is arra szólította fel, hogy ők is tegyenek hasonló lépéseket, és legkésőbb szombat reggelig hozzák nyilvánosságra a tesztek eredményét.

A vizsgálatot Budapesten végezték el, és Magyar Péter a vérvételről készült mosolygós képével is megosztotta követőivel, hogy valóban komolyan veszi a helyzetet. A politikus hangsúlyozta, hogy bár a politikusokat is megilleti a magánélethez való jog, ő nem kíván mások magánéletével kapcsolatos információkat nyilvánosságra hozni, még akkor sem, ha a Fidesz propagandája szerint senki magánélete nem szent.

Az Instagram-történetében egy napig megtekinthető szakvélemény szerint a gyógyszerekre, kábító- és pszichotróp szerekre végzett teszt negatív lett, csupán koffeint találtak a vérében. Magyar Péter ezzel egyértelműen cáfolta azokat a vádakat, amelyek szerint kábítószer-fogyasztó lenne. Az eredményeket egy 24 óráig elérhető Instagram-sztoriban osztotta meg, majd később a Facebook-történetében is közzétette.

Dulakodás tette próbára Magyar növekvő népszerűségét

A Tisza Párt alelnöke az elmúlt napokban egy komoly rendőrségi incidenssel került be a hírekbe, miután péntek hajnalban dulakodásba keveredett az egyik budapesti szórakozóhelyen.

Az Indexnek korábban egy szemtanú nyilatkozott, aki úgy emlékezett vissza a történtekre, hogy Magyar Péter a tánctér szélén összeszólalkozott egy másik férfival. A szemtanú szerint a férfi ráfogott Magyar Péter nyakára, és dulakodni kezdtek, majd a biztonsági őrök távozásra szólították fel a politikust, aki nem tett eleget ennek, így a nyakánál fogva vezették ki a szórakozóhely elé.

A BRFK tájékoztatása szerint garázdaság és rongálás gyanúja merült fel, az ügyben nyomozás indult. A rendőrség később egyértelműsítette, hogy a rongálás az eldobott telefonra vonatkozik, amely végül a Dunából került elő.

Fizetett provokátor csalta csapdába?

Magyar Péter szerint az incidens során egy fizetett provokátor tönkre tette az estéjüket, aki már korábban is követte őket, és célja volt, hogy csapdába csalja őt. A politikus állítása szerint a férfi trágárságokat kiabált felé, és fizikailag fenyegette őt, amikor családját és gyerekeit is a szájára vette. Magyar Péter ekkor kikapta a férfi kezéből a telefont, ami lökdösődéshez vezetett.

Magyar Péter a történteket azzal magyarázta, hogy emberként hibázott, és elnézést kért azoktól, akiket megbántott. A Tisza Párt alelnöke, mint az Európai Parlament képviselője, mentelmi jogot élvez, így az esetleges eljárások csak a mentelmi jogának felfüggesztése esetén indulhatnak ellene.